F1: Λάβρος κατά του Ecclestone ο πρόεδρος της Ferrari

Με σκληρά λόγια καταφέρθηκε ο πρόεδρος της Ferrari, Luca di Montezemolo, κατά του μεγάλου αφεντικού της F1, Βernie Ecclestone, μιλώντας στο πλαίσιο της εκδήλωσης Ferrari World Finals: "Οφείλεις να δείχνεις σεβασμό στους γηραιότερους, ειδικά όταν φτάνουν στο στάδιο που δεν ελέγχουν πια το τι λένε. Ωστόσο, η μεγάλη ηλικία είναι ασύμβατη με συγκεκριμένους ρόλους και αρμοδιότητες".

Αφορμή αποτέλεσε δήλωση του Bernie Ecclestone, στην οποία χαρακτήριζε "αστείο" το θέμα της νομιμότητας του προσπεράσματος του Vettel στον Jean-Eric Vergne, που προέκυψε μετά από επιστολή της Ferrari προς τη FIA.

Ο Montezemolo τόνισε πως το θέμα έληξε για τη Ferrari με την απάντηση της FIA και δεν παρέλειψε να συγχαρεί τον Vettel και τη Red Bull "όπως θα θέλαμε να μας συγχαρούν κι εμάς του χρόνου, αν κατακτήσουμε το Πρωτάθλημα".

Ωστόσο, επανέλαβε την κριτική για τους κανόνες της F1, κυρίως για τις δοκιμές κατά τη διάρκεια της σεζόν, που έχουν περικοπεί λόγω κόστους από το 2009: "Δεν μπορούμε να έχουμε μια κατάσταση που περιορίζει τη μεταφορά τεχνολογίας από την πίστα στο δρόμο στο ελάχιστο. Κινητήρες και κιβώτια είναι πάντα τα ίδια και η αεροδυναμική δεν έχει πλέον καμία σχέση με την έρευνα για τα αυτοκίνητα δρόμου. Επιπλέον, δεν μπορεί η F1 να είναι ένα άθλημα στο οποίο δεν μπορείς να κάνεις δοκιμές. Η υπομονή μας εξαντλήθηκε και κάποιος θα πρέπει να σκεφτεί τελικά αν στην F1 θέλουν εταιρείες που επενδύουν και τη θεωρούν εργαλείο έρευνας για τα αυτοκίνητα τους -όπως έκανε η Ferrari από το 1950". Κατέληξε, δε, ανταποδίδοντας το χαρακτηρισμό στον Bernie Ecclestone: "Δεν είμαι ευχαριστημένος που δεν μπορούμε να κάνουμε δοκιμές και δεν υπάρχουν ευκαιρίες για νέους οδηγούς. Αυτό είναι το πραγματικά αστείο".