Το μήλο κάτω απ’ τη μηλιά: Ο γιος του Σουμάχερ στη Formula 4

Σπάνια ένας πιλότος της Formula 4 τραβάει πάνω του τα βλέμματα, όμως όταν αυτός ο πιλότος είναι ο Μικ Σουμάχερ, ο 16χρονος γιος του επτάκις πρωταθλητή της Formula 1 Μίκαελ Σουμάχερ, δεν μπορεί παρά να τραβήξει την προσοχή των πάντων.

Ο νεαρός Σουμάχερ, που ανήκει στο δυναμικό της ολλανδικής Van Amersfoort, θα συμμετάσχει στις 25 Απριλίου για πρώτη φορά σε αγώνα της γερμανικής Formula 4, και στα σημερινά δοκιμαστικά στην πίστα του Όσερσλεμπεν στη Γερμανία, δεκάδες δημοσιογράφοι παρακολούθησαν τις προσπάθειές του.

Πάντως, ο επικεφαλής της ολλανδικής ομάδας, Φριτς φαν Άμερσφορτ, ξεκαθάρισε πως ο Μικ Σουμάχερ έχει πολύ δρόμο μπροστά του. “Φυσικά και ξέρουμε ότι ο πατέρας του είναι επτά φορές πρωταθλητής, αλλά θέλω να δώσω έμφαση στο ότι ο Μικ θα πάρει το χρόνο του για να μάθει την τέχνη της οδήγησης”, δήλωσε.

Από την πλευρά της, η ατζέντης του Μίκαελ Σουμάχερ, αλλά και του ίδιου του Μικ Σουμάχερ, ζήτησε από τον κόσμο και τον Τύπου να έχει ρεαλιστικές προσδοκίες από τον 16χρονο πιλότο. “Είναι μόλις η πρώτη χρονιά του Μικ στη σειρά. Πρέπει να μάθει πολλά νέα πράγματα και να πάρει πολλές νέες εμπειρίες, γιατί η διαφορά ανάμεσα στα καρτ και τα μονοθέσια της Formula είναι αρκετά μεγάλξ”, σημείωσε και πρόσθεσε: “Δώστε του χρόνο, μην αντιδράτε υπερβολικά σε ό,τι αφορά τις προσδοκίες σας και απλώς αφήστε τον να πάει βήμα-βήμα. Φυσικά και θα προσπαθήσει να κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί, αλλά πρέπει επίσης να μάθει πολλά. Αυτό είναι στην πραγματικότητα μόνο η αρχή”.