Formula 1 χωρίς γερμανικό γκραν πρι, για πρώτη φορά από το 1960!

Για πρώτη φορά από το 1960 (!), το φετινό πρόγραμμα της Formula 1 δεν θα περιλαμβάνει το περίφημο γερμανικό γκραν πρι, όπως ανακοίνωσε και επίσημα η FIA.

“Το γερμανικό γκραν πρι αποσύρθηκε”, ανακοίνωσε η FIA, καθώς δεν υπήρξε συμφωνία για το πώς θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί.

Βάσει του προγράμματος, το γερμανικό γκραν πρι επρόκειτο φέτος να διεξαχθεί στο Νίρμπουργκρινγκ στις 19 Ιουλίου, καθώς οι δύο γερμανικές πίστες, Νίρμπουργκρινγκ και Χόκενχαϊμ, έχουν συμφωνήσει να εναλλάσσονται στο πρόγραμμα της Formula 1, και φέτος ήταν η σειρά της πίστας της Νυρεμβέργης. Ωστόσο, οι διοίκηση του Νίρμπουργκρινγκ αρνήθηκε τη διεξαγωγή του γκραν πρι, επικαλούμενη οικονομικούς λόγους, ενώ και η διοίκηση του Χόκενχαϊμ υποστήριξε πως είναι πια πολύ αργά για να αναλάβει τη διοργάνωση, με αποτέλεσμα η Γερμανία να χάσει το φετινό της γκραν πρι και οι κούρσες για φέτος στο πρόγραμμα της Formula 1 να μειωθούν από 20 σε 19.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από το 1950 που ξεκίνησε το πρωτάθλημα της Formula 1, μόλις δύο φορές μέχρι σήμερα δεν είχε διοργανωθεί γκραν πρι επί γερμανικού εδάφους, το 1950 και το 1960.