Μπορεί ο Ostberg να νικήσει τον Loeb;

Μετά από μια συναρπαστική πρώτη μέρα, ο Mads Ostberg προηγείται με διαφορά 27,2 δλ. του Sebastien Loeb. Mε μπόλικη βροχή, λασπωμένο τερέν και τον Jari-Matti Latvala να σημειώνει τον καλύτερο χρόνο στην πρώτη ειδική, ξεκίνησε ο ισπανικός αγώνας. Από την επόμενη κιόλας ειδική διαδρομή άρχισε η αντεπίθεση του Ostberg που τον έφερε επικεφαλής της πρώτης ημέρας. Ο Loeb, που δεν ξεκίνησε ιδιαίτερα καλά, αποφάσισε να κάνει την αντεπίθεσή του στο τέλος της ημέρας, όμως η βροχή που τον πέτυχε στην 6η ειδική Salou, δεν του επέτρεψε να μειώσει περισσότερο τη διαφορά του από τον Ostberg.

Σίγουρα, όμως, τα πράγματα θα είναι διαφορετικά στις δύο επόμενες ημέρες του αγώνα με τις ασφάλτινες ειδικές, όπου ο Loeb έχει το ξεκάθαρο πλεονέκτημα. Ο Μads Ostberg θα προσπαθήσει κυρίως να διατηρήσει τη διαφορά των 49 δλ. που τον χωρίζουν από τον τρίτο Jari-Matti Latvala, ώστε να εξασφαλίσει την τρίτη θέση της γενικής κατάταξης στο πρωτάθλημα οδηγών. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει πως δε θα κυνηγήσει και τη νίκη στον αγώνα.

"Έχουμε ακόμα δύο μέρες κι αν όλα είναι τέλεια μπορούμε ακόμα και να κρατήσουμε τον Loeb πίσω, αλλά νομίζω πως θα είναι δύσκολο να κάνουμε δύο τέλειες ημέρες στην άσφαλτο" δήλωσε ο Νορβηγός οδηγός που δείχνει συγκρατημένα αισιόδοξος. Για έναν άλλον Νορβηγό, τον Petter Solberg, ο αγώνας τελείωσε νωρίς, από τη δεύτερη ειδική διαδρομή, εξαιτίας σπασμένης ανάρτησης.

Η αυριανή ημέρα περιλαμβάνει τρεις επαναλαμβανόμενες ειδικές, μεταξύ των οποίων η μήκους 45,97 χλμ. El Priorat.