Επικεφαλής ο Loeb στο Ράλλυ Σαρδηνίας

Ξεκίνησε χθες το ράλλυ Σαρδηνίας με την εκκίνηση και δύο περάσματα από την ειδική διαδρομή Terranova, μήκους 28,14 χλμ. Επικεφαλής του αγώνα μετά την πρώτη ημέρα ήταν ο Sebastien Loeb με χρόνο 37:59.1, μόλις 1,1 δλ. μπροστά από τον Mikko Hirvonen και 13,9 δλ. από τον Petter Solberg.

O Jari-Matti Latvala βρέθηκε στην πέμπτη θέση της γενικής κατάταξης, 42,1 δλ πίσω από τον Loeb, αφού το ρίσκο να ξεκινήσει πρώτος δεν απέδωσε. Σαν να μην έφτανε αυτό, ένας σπασμένος τροχός στη δεύτερη ειδική του στέρησε επιπλέον πολύτιμο χρόνο.

Η σημερινή μέρα διεξάγεται στην περιοχή του remote service στο Σάσαρι, με 6 ειδικές διαδρομές που ξεκινούν με την Monte Lerno, όπου βρίσκεται το θεαματικό Micky’s Jump. Το Σάββατο θα βρει τους αγωνιζόμενους στη δασική περιοχή του Μόντε Ακούτο, που περιλαμβάνει 6 ειδικές, μεταξύ των οποίων η κλασική ειδική Coiluna και η αναθεωρημένη Monti di Ala.

Την Κυριακή θα διεξαχθούν μόνο 2 ειδικές (μήκους 8,24 χλμ η καθεμία) βορειοδυτικά της Όλμπια, πριν τα αυτοκίνητα κατευθυνθούν στο Πόρτο Σέρβο για την τελετή τερματισμού στις 12:45 τοπική ώρα.