Kαρό σημαία για τη Ford

Ως κεραυνός εν αιθρία έπεσε η ανακοίνωση απόσυρσης της Ford από τους αγώνες του WRC μετά το τέλος της τρέχουσας σεζόν, καθώς είναι ο κατασκευαστής, που εδώ και σχεδόν δύο δεκαετίες είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ. O απολογισμός καταγράφει 156 συμμετοχές στη σειρά, 225 εκκινήσεις, 208 πόντιουμ, 52 νίκες και 2 παγκόσμιους τίτλους.

Σίγουρα, όμως, η καθολική επικράτηση της Citroen και του Sebastien Loeb τα τελευταία χρόνια (τελευταίοι τίτλοι για τη Ford ήταν αυτοί του κατασκευαστή τις χρονιές 2006 και 2007), σε συνδυασμό με την οικονομική κατάσταση στην Ευρώπη, δυσκόλεψαν πολύ την εξασφάλιση πόρων για τις επόμενες χρονιές.

"H Ford έχει μια μακρά και περήφανη ιστορία στο WRC και δεν ήταν μια εύκολη απόφαση", δήλωσε ο αντιπρόεδρος μάρκετινγκ, πωλήσεων και σέρβις της Ford Ευρώπης, Roelant de Waard. "Ωστόσο, την παρούσα στιγμή αποφασίσαμε πως ήταν καλύτερο για την εταιρεία να μειώσουμε τις υποχρεώσεις μας στο WRC και να διαθέσουμε τους πόρους μας σε άλλους τομείς".

Τα Ford Fiesta θα συνεχίσουν, πάντως, να αγωνίζονται στο WRC με ιδιώτες οδηγούς μέσω της M-Sport, της ομάδας που προετοιμάζει τα αγωνιστικά της Ford τα τελευταία 16 χρόνια. Ο διευθύνων σύμβουλος της βρετανικής εταιρείας, Malcolm Wilson, εξήρε τη συνεργασία με τη Ford, την ευχαρίστησε για την ενθουσιώδη υποστήριξή της και στην πίστη της για τις 16 προηγούμενες αγωνιστικές σεζόν.

"Καταλαβαίνουμε πως πρέπει να ληφθούν σκληρές αποφάσεις για να διασφαλιστούν θέσεις εργασίας στη Ford, αποδεχόμαστε την εμπορική πραγματικότητα της κατάστασης και προσβλέπουμε στη συνέχιση της ισχυρής τεχνικής μας συνεργασίας στο μέλλον".