Ράλλυ Ουαλίας : Νίκη για τον Jari-Matti Latvala

O Jari-Matti Latvala είναι ο νικητής του ράλλυ Ουαλίας, ο οποίος κατάφερε να διακόψει το πεντάμηνο σερί νικών του Sebastien Loeb.

O Φινλανδός οδηγός της Ford πέτυχε τη δεύτερη φετινή του νίκη ακριβώς 7 μήνες και 4 ημέρες μετά την πρώτη, στο ράλλυ Σουηδίας. Με το συνοδηγό του Miikka Anttila, τέθηκαν επικεφαλής του ράλλυ από την τρίτη ειδική διαδρομή της Παρασκευής, θέση την οποία διατήρησαν μέχρι το τέλος του βρετανικού αγώνα, με τελική διαφορά 27,8 δευτερόλεπτα από το δεύτερο Sebastien Loeb.

O Γάλλος οδηγός της Citroen έδωσε την τελευταία ημέρα του αγώνα μια συναρπαστική μάχη με τον έτερο οδηγό της Ford, Petter Solberg, για τη δεύτερη θέση, κερδίζοντας για μόλις 0,9 δευτερόλεπτα.

Πίσω τους, στην τέταρτη θέση, τερμάτισε ο Mads Ostberg, o οποίος αντιμετώπισε προβλήματα στον κινητήρα την τελευταία ημέρα του αγώνα, ενώ στην πέμπτη θέση αρκέστηκε ο Mikko Hirvonen. μετά από διάφορα προβλήματα καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα.

“Είναι ένα φανταστικό συναίσθημα” δήλωσε ο νικητής Jari-Matti Latvala, αφιερώνοντας παράλληλα τη νίκη του στην ομάδα του: “Έκαναν πολύ καλή δουλειά με το αυτοκίνητο και αυτό λειτούργησε άψογα στον αγώνα. Είμαι πραγματικά ευχαριστημένος από το set-up και την επίδοση”.

Η διαμόρφωση του βαθμολογικού πίνακα μετά και τα αποτελέσματα του ράλλυ Ουαλίας, τρεις γύρους πριν την ολοκλήρωση του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ, αφήνει περιθώρια διεκδίκησης του τίτλου των οδηγών μόνο στους οδηγούς της Citroen, Sebastien Loeb και Mikko Hirvonen. Επόμενος αγώνας το Ράλλυ Γαλλίας, 4-7 Οκτωβρίου.

 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

  1. J. LATVALA 3:03:40.3

  2. S. LOEB +27.8

  3. P. SOLBERG +28.7

  4. M. ØSTBERG +1:10.6

  5. M. HIRVONEN +1:29.5

  6. E. NOVIKOV +3:37.0

  7. T. NEUVILLE +4:11.9

  8. M. WILSON +6:00.4

  9. M. PROKOP +6:58.9

  10. N. AL-ATTIYAH +9:32.1