Αλλάζει εποχή το μουντιάλ του 2022;

Το ενδεχόμενο διεξαγωγής του Μουντιάλ του 2022 σε περίοδο εκτος καλοκαιριού εξετάζει η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου με την δημιουργία επιτροπής που θα ασχοληθεί με το συγκεκριμένο ζήτημα.

Η ανακοίνωση έγινε μετά την συνεδρίασή του Εκτελεστικού Συμβουλίου της FIFA, την Παρασκευή.

Στην Επιτροπή θα συμμετέχουν εκπρόσωποι των εθνικών ομοσπονδιών, των χορηγών αλλά και των καναλιών που έχουν τα τηλεοπτικά δικαιώματα της διοργάνωσης.

“Δεν μπορούμε να λάβουμε απόφαση χωρίς να λάβουμε υπόψη τις θέσεις των συνεργατών μας. Δεν είναι δυνατόν. Πρέπει να ξεκαθαρίζεις την διαφορά ανάμεσα στην πολιτική και την διπλωματική προσέγγιση όταν εκφράζεσαι για κάτι. Υπάρχει όμως και η πραγματικότητα των γεγονότων. Δεν ξέρω ποιο θα είναι το συμπέρασμα αυτής της διαβούλευσης. Δεν ξέρω ποια θα είναι η απόφαση. Θα την λάβουμε πιθανότατα στα τέλη του 2014”, ανέφερε ο επικεφαλής της Ομοσπονδίας, Ζεπ Μπλάτερ.

Θυμίζουμε ότι το Μουντιάλ πρόκειται να φιλοξενηθεί το 2022 στο Κατάρ. Ωστόσο, έχουν εκφραστεί φόβοι ότι οι υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν στο αραβικό εμιράτο θα μπορούσαν να αποδειχθούν επικίνδυνες για την υγεία παικτών και φιλάθλων, αν οι αγώνες διεξαχθούν Ιούνιο και Ιούλιο.

Αρκετές είναι ο αντιδράσεις που οδηγούν την FIFA στην αναθεώρηση της απόφασής της, να αφαιρέσει την διοργάνωση από το Κατάρ και να την δώσει σε κάποια από τις άλλες χώρες που την είχαν διεκδικήσει: την Αυστραλία, την Ιαπωνία, τη Ν. Κορέα και τις ΗΠΑ.