Μπελάδες για την Ελλάδα στη βαθμολογία της UEFA

Η νίκη της Βασιλείας από την Τσέλσι δημιουργεί εξτρά μπελάδες στην Ελλάδα για τη "μάχη" για τη 12η θέση της βαθμολογίας της UEFA, η οποία επί του παρόντος μοιάζει "καμμένο χαρτί".

Οι Ελβετοί έκαναν την ανατροπή στο Στάμφορντ Μπριτζ και πήραν το "τρίποντο", σε αντίθεση με τον Ολυμπιακό που δεν πήρε τίποτα από το ματς ενάντια στην Παρί Σεν Ζερμέν.

Έτσι, η χώρα της κεντρικής Ευρώπης διεύρυνε τη διαφορά από τη χώρα μας στους 425 βαθμούς. Οι Ελβετοί έχουν την Πέμπτη την Τουν που υποδέχεται τη Ραπίντ Βιέννης του Θάνου Πέτσου -σε έναν αγώνα που θα διαιτητεύσει ο Τάσος Κάκος- και τη Σεντ Γκάλεν, η οποία υποδέχεται την Κούμπαν Κράσνονταρ.

Έχουν, συνεπώς, εκ προοιμίου περισσότερες πιθανότητες να πάρουν βαθμούς από την πρώτη αγωνιστική των ομίλων του Europa League, σε σύγκριση με την Ελλάδα, που έχει μόνο τον ΠΑΟΚ που υποδέχεται στο γήπεδο της Τούμπας την Σαχτιόρ Καραγκάντι.

Συγκεκριμένα, η Ελβετία έχει 29.425 βαθμούς στη 12η θέση της βαθμολογίας της UEFA, ενώ η Ελλάδα έχει 29.000 βαθμούς, στη 13η θέση, αλλά έχει μεγάλη διαφορά από 14η, 15η και 16η θέση.

Σε περίπτωση που η ομάδα που πάρει το φετινό Champions League δεν τερματίσει στις τρεις πρώτες θέσεις σε Ισπανία, Αγγλία, Γερμανία, ή στις δύο πρώτες σε Ιταλία, Γαλλία, Πορτογαλία, Ρωσία ή δεν είναι η πρωταθλήτρια Ολλανδίας, Ουκρανίας, ο πρωταθλητής Ελλάδας θα αγωνιστεί στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League (route πρωταθλητών) τη σεζόν 2015/16.