Μίτσελ: Πρώτο μέλημά μας η επίθεση με την Παρί

 Ο Μίτσελ Γκονζάλεθ, στη συνέντευξη Τύπου ενόψει της φετινής πρεμιέρας του Ολυμπιακού στο Τσάμπιονς Λιγκ με την Παρί Σεν Ζερμέν, χαρακτήρισε έμπειρους τους ποδοσφαιριστές του για τη σωστή διαχείριση του αγώνα τονίζοντας ότι στόχος σε κάθε παιχνίδι είναι η νίκη.

Ο Ισπανός προπονητής μίλησε με κολακευτικά λόγια για την Παρί Σεν Ζερμέν και για τον προπονητή της Λοράν Μπλαν, σχολίασε ότι δεν θ΄ αλλάξει την τακτική του λόγω της δυναμικής του αντιπάλου, υπερτόνισε ότι αποκλειστικός στόχος δικός του και της ομάδας του είναι πάντοτε η νίκη, ενώ έχρισε πλεονέκτημα τη μεγάλη παρουσία του κόσμου του Ολυμπιακού που θα γεμίσει το «Καραϊσκάκης».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Μίτσελ Γκονζάλεθ στη συνέντευξη Τύπου της Δευτέρας (16/9), πριν τον αγώνα με την Παρί Σεν Ζερμέν στο Φάληρο για την πρώτη αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ:

Για την Παρί Σεν Ζερμέν και τη δυναμική της: "Η Παρί Σεν Ζερμέν είναι γνωστή και καλή ομάδα και ωραία όταν τη βλέπουμε στην τηλεόραση. Έχει αλλάξει σε ρόστερ αλλά και στη θέση του προπονητή, με τον Μπλαν να είναι το ίδιο καλός όπως ο Αντσελότι. Ο νέος προπονητής, όμως, θα πρέπει να προσαρμοστεί με τους παίκτες. Σ΄ αυτό το σημείο είμαστε ισοπαλία. Η αλλαγή προπονητή είναι το ίδιο σημαντική με την αλλαγή παικτών μέσα σε μία χρονιά. Ως σύλλογος η Παρί είναι από τις μεγαλύτερες ομάδες του κόσμου, γεμάτη μεγάλους παίκτες αναγνωρισμένους διεθνώς, όπως και το ποδόσφαιρο που αποδίδει η Παρί".

Για το αν προλαβαίνει ο Μπονγκ και για το αν θ΄ αλλάξει την τακτική του, λόγω της δυναμικής του αντιπάλου: "Όσον αφορά τον Μπονγκ μόλις ολοκληρωθεί και η τελευταία προπόνηση θα δούμε σε τι κατάσταση βρίσκεται. Μέσα στο επόμενο 24ωρο θα δούμε τι μπορεί να γίνει. Τακτικά δεν μπορούμε ν΄ αλλάξουμε πολλά πράγματα, μια και η ομάδα μας είναι φτιαγμένη για να παίζει με αυτό το στυλ παιχνιδιού. Θα είμαστε ξανά επιθετικοί, όπως στην Ελλάδα, μια και αυτός ο τρόπος παιχνιδιού μάς έχει δώσει νίκες και θετικά αποτελέσματα. Αυτό ελπίζουμε να συμβεί και με την Παρί: Να κυνηγά ο Σίλβα τον Μήτρογλου και όχι το αντίθετο".

Για τις συμβουλές που θα δώσει στους παίκτες του ενόψει του κρίσιμου αγώνα: "Δεν μου αρέσουν οι συμβουλές, γιατί οι παίκτες μου έχουν την εμπειρία να διαχειριστούν το ματς. Είναι μια μεγάλη εμπειρία, θα έχουμε 35.000 φιλάθλους μας και αυτό σημαίνει πως θα είναι ένα ματς δόξας. Αυτό το κίνητρο, η θέληση και η ανυπομονησία είναι πλεονέκτημα για εμάς που ελπίζουμε να ισορροπήσει τα πράγματα και να φέρει έναν θρίαμβο. Είναι μικρή η εμπειρία μου ως προπονητής στο Τσάμπιονς Λιγκ, όμως βλέπω την ομάδα ανυπόμονη και έτοιμη και πιστεύω πως θα κερδίσουμε.

Με όλο το σεβασμό στην Παρί, έχω εμπιστοσύνη στους παίκτες μου και γι΄ αυτό λέω ότι θα κερδίσουμε. Όποιος κι αν είναι ο αντίπαλος δεν ξεκινάμε ποτέ με σκοπό την ισοπαλία. Αυτό σημαίνει πως όσο κι αν θαυμάζουμε και σεβόμαστε την Παρί Σεν Ζερμέν, ο στόχος μας είναι η νίκη. Το ποδόσφαιρο μου έχει μάθει πως όποιος πάει για την ισοπαλία, είναι σαν να προσκαλεί την ήττα. Οπότε πάμε για να νικήσουμε".

Για τα σημεία που θα κριθεί ο αγώνας και τους σούπερ σταρ της Παρί: «Εμείς παίζουμε στην έδρα μας, έχουμε θέληση και φιλοδοξία για το αυριανό ματς, το περιμένουμε πως και πως και δεν ξέρω αν είναι αρκετό, αλλά είναι σημαντικό το κίνητρό μας. Έχουμε επίσης μεγάλη πρόκληση για να δούμε αν η ομάδα μας μπορεί να κρατήσει τον ρυθμό που έχει στο πρωτάθλημα και κόντρα στην Παρί, σε μια μεγάλη ομάδα.

Αν ήμουν μέλος της Παρί Σεν Ζερμέν δεν θα ήμουν ήσυχος. Δεν ξέρω αν έχω αρκετά πλάνα για να αντιμετωπίσουμε τον Ιμπραχίμοβιτς, τον Καβάνι και όλους αυτούς τους καλούς παίκτες. Έχω πλάνα αλλά δεν ξέρω τι θα βγει αύριο. Για σκεφτείτε να είχα πλάνο αντιμετώπισης του Ιμπραχίμοβιτς και όλα τα γκολ να τα πετύχει ο Καβάνι”.

πηγή: novasports.gr