Πρώτα με Ξάνθη ο Ολυμπιακός κι έπειτα η Παρί

Να αφήσει στην άκρη την επικείμενη αναμέτρηση με την Παρί Σεν Ζερμέν θέλει σε πρώτη φάση ο Ολυμπιακός, ο οποίος καλείται πρώτα να ξεπεράσει το εμπόδιο της Ξάνθης στο Γ. Καραϊσκάκης στις 20:30 του Σαββάτου.

Το rotation του Μίτσελ

Οι ερυθρόλευκοι θέλουν να πανηγυρίσουν την τέταρτη εφετινή τους νίκη στο πρωτάθλημα σε ισάριθμα ματς, με τον Μίτσελ να είναι διατεθειμένος να δώσει ανάσες στους διεθνείς παίκτες της ομάδας του.

Ο Ισπανός τεχνικός σκέφτεται να ξεκουράσει τους Μανιάτη και Μήτρογλου, οι οποίοι αγωνίστηκαν και στα δυο ματς της εθνικής Ελλάδος, με Λιχτενστάιν και Λετονία. Ο 50χρονος προπονητής αναμένεται να χρησιμοποιήσει στο βασικό σχήμα του Ολυμπιακού έναν εκ των Γιαταμπαρέ ή Εντιγκά, στη θέση του Έλληνα μέσου.

Χωρίς Μενέζ έρχεται στον Πειραιά η Παρί Σεν Ζερμέν

Εκτός αποστολής για τον αγώνα με τον Ολυμπιακό από πλευράς Παρί Σεν Ζερμέν αναμένεται, πάντως, να μείνει ο Ζερεμί Μενέζ. Η γαλλική εφημερίδα L' Equipe αναφέρει πως ο παίκτης των πρωτευουσιάνων δεν είναι σε θέση να αγωνιστεί στο ματς της πρεμιέρας των ομίλων του Champions League, λόγω προβλήματος στα νεφρά.

Αυτός ήταν και ο λόγος για τον οποίο απουσίασε από την αναμέτρηση του γαλλικού πρωταθλήματος με αντίπαλο τη Μπορντό. Ο Μενέζ θα προσπαθήσει να είναι έτοιμος για την αναμέτρηση με τη Μονακό την επόμενη Κυριακή. Επίσης, ο Λοράν Μπλαν δε θα μπορεί να υπολογίζει και στον Χαβιέ Παστόρε, ο οποίος είναι τραυματίας και θα παραμείνει στο Παρίσι.

Δυσοίωνα μηνύματα

Η Παρί Σεν Ζερμέν, πάντως, παραμένει αήττητη σε όλες τις διοργανώσεις από τον προηγούμενο Μάρτιο και κέρδισε σχετικά εύκολα με σκορ 2-0 τη Μπορντό στο Σαμπάν Νταλμά (εκτός έδρας) την Παρασκευή, με γκολ των Ματουιντί και Λούκας. Ο Ματουιντί έχει βρεθεί ξανά στο Νέο Φάληρο και έφυγε νικητής με τη φανέλα της Σεντ Ετιέν και νίκη με σκορ 3-1 τη σεζόν 2008/09. Για να μη μιλήσουμε για τις πρεμιέρες χωρίς νίκη του Ολυμπιακού στο Champions League...

Πάντως, η τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού έχει ζητήσει από τους παίκτες να ξεχάσουν την πρεμιέρα των ομίλων του Champions League, καθώς δε θέλει δυσάρεστες εκπλήξεις στο ματς με τους Ακρίτες. Οι ερυθρόλευκοι μετρούν 17 νίκες σε σύνολο 24 αγώνων με την Ξάνθη στην Αθήνα. Οι Πειραιώτες έχουν αναδειχτεί επτά φορές ισόπαλοι με την ακριτική ομάδα.

Παριζιάνικα μάτια και αυτιά στο Γ. Καραϊσκάκης

Η αναμέτρηση των νταμπλούχων με την Ξάνθη θα γίνει υπό το βλέμμα σκάουτερ των Παριζιάνων. Άνθρωπος των πρωταθλητών Γαλλίας θα παρακολουθήσει την αναμέτρηση της τέταρτης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, προκειμένου να σχηματίσει ολοκληρωμένη άποψη για τους νταμπλούχους Ελλάδος. Η ομάδα του Λοράν Μπλαν έχει ήδη ξεκινήσει την προετοιμασία της για το ματς με τον Ολυμπιακό, μετά τη νίκη της 2-0 επί της Μπορντό.