Το απρόσμενο “δώρο” της Σλοβακίας βάζει την Ελλάδα στο παιχνίδι

Ζορίστηκε, αλλά τα κατάφερε η Εθνική Ελλάδος να λυγίσει την αντίσταση του Λιχτενστάιν, έστω και με το “φτωχό” 1-0, που σε συνδυασμό με το απρόσμενο “δώρο” της Σλοβακίας, που επικράτησε με το ίδιο σκορ της Βοσνίας μέσα στο Σαράγεβο, βάζει την Ελλάδα και πάλι με αξιώσεις στο παιχνίδι της απευθείας πρόκρισης στο Μουντιάλ της Βραζιλίας.

Μετά από ένα κακό πρώτο ημίχρονο, η εθνική μας ομάδα μπήκε δυνατά στο δεύτερο μέρος, με τον Μήτρογλου να είναι μέσα στις φάσεις και να χάνει μεγάλες ευκαιρίες στο 49', με το ωραίο πλασέ του που πέρασε άουτ, και στο 54', με την κεφαλιά του που πέρασε επίσης άουτ.

Κι αν τα πράγματα έδειξαν να χειροτερεύουν για την Ελλάδα μετά την ανόητη αποβολή του Χολέμπας στο 60' με δεύτερη κίτρινη κάρτα, για χτύπημα σε αντίπαλό του που του είχε μόλις κάνει φάουλ (και τιμωρήθηκε επίσης με κίτρινη κάρτα), η αριθμητική ισορροπία αποκαταστάθηκε έξι λεπτά αργότερα, όταν ο Χάσλερ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα για άτσαλο μαρκάρισμα πάνω στον Τοροσίδη.

Από εκεί και πέρα, στον αγωνιστικό χώρο υπήρχε μόνο μία ομάδα, και αυτή ήταν η εθνική μας. Το γκολ δεν άργησε να έρθει, στο 72', με σουτ από κοντά του Μήτρογλου μετά από σέντρα του Χριστοδουλόπουλου.

Η κυριαρχία των Ελλήνων παικτών συνεχίστηκε, με τον Νίνη να έχει δοκάρι στο 74' σε εξαιρετικό σουτ εκτός περιοχής που επιχείρησε και τον Μήτρογλου να φτάνει μια ανάσα από το 2-0 στο 83' με τακουνάκι, όμως ο Γιέλε απέκρουσε ενστικτωδώς. Έτσι, το 1-0 παρέμεινε μέχρι το τέλος

Στα αξιοσημείωτα της αναμέτρησης ήταν και η επανεμφάνιση του Δημήτρη Παπαδόπουλου με το εθνόσημο, για πρώτη φορά μετά τον Αύγουστο του 2007.

Μετά από το αποτέλεσμα αυτό, η Ελλάδα συγκατοικεί με τη Βοσνία στην κορυφή του 7ου ομίλου με 16 βαθμούς, ενώ η Σλοβακία ακολουθεί με 12. Ωστόσο, στην κατάταξη λογίζεται ως πρώτη η Βοσνία, καθώς έχει πολύ καλύτερη διαφορά τερμάτων.

Από τα άλλα παιχνίδια της ημέρας, ξεχώρισε η ήττα-σοκ της Τσεχίας από την Αρμενία εντός έδρας με 1-2, ενώ η Γαλλία υποχρεώθηκε σε λευκή ισοπαλία στη Γεωργία. Όσο για το σκορ της ημέρας, αυτό αναμφίβολα ήταν το εκπληκτικό 9-0 με το οποίο η Ουκρανία διέλυσε το Σαν Μαρίνο, και μάλιστα τα γκολ τα πέτυχαν... οκτώ διαφορετικοί παίκτες, με μόνο τον Χατσερίντι να πετυχαίνει δύο γκολ!

Όλα τα αποτελέσματα της ημέρας:

1ος Όμιλος

Σκόπια-Ουαλία 2-1
Σκοτία-Βέλγιο 0-2
Σερβία-Κροατία 1-1
 
2ος όμιλος

Ιταλία-Βουλγαρία 1-0
Μάλτα-Δανία 1-2
Τσεχία-Αρμενία 1-2
 
3ος όμιλος

Ιρλανδία-Σουηδία 1-2
Γερμανία-Αυστρία 3-0
Καζακστάν-Νήσοι Φαρόε 2-1
 
4ος όμιλος

Εσθονία-Ολλανδία 2-2
Τουρκία-Ανδόρα 5-0
Ρουμανία-Ουγγαρία 3-0
 
5ος όμιλος

Νορβηγία-Κύπρος 2-0
Ελβετία-Ισλανδία 4-4
Σλοβενία-Αλβανία 1-0
 
6ος όμιλος

Ισραήλ-Αζερμπαϊτζάν (7/9)
Ρωσία-Λουξεμβούργο 4-1
Β. Ιρλανδία-Πορτογαλία 2-4
 
7ος όμιλος

Λετονία-Λιθουανία 2-1
Βοσνία-Σλοβακία 0-1
Λιχτενστάιν-Ελλάδα 0-1
 
8ος όμιλος

Ουκρανία-Σαν Μαρίνο 9-0
Αγγλία-Μολδαβία 4-0
Πολωνία-Μαυροβούνιο 1-1
 
9ος όμιλος

Φινλανδία-Ισπανία 0-2
Γεωργία-Γαλλία 0-0