“Σφαλιάρα” στη Γιουνάιτεντ από την αναγεννημένη Λίβερπουλ

Άλλες χρονιές, το ντέρμπι της Λίβερπουλ με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα είχε ξεκάθαρο φαβορί, και αυτό δε θα ήταν άλλο από τη Γιουνάιτεντ του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον. Όμως χωρίς τον Φέργκιουσον στον πάγκο της, με τον Ντέιβιντ Μόγιες να έχει πάρει τη θέση του, οι Μπέμπηδες μοιάζουν να έχουν χάσει κάτι από τη λάμψη τους. Ή έστω το “άστρο” τους.

Με πρωταγωνιστή και σκόρερ για μία ακόμα φορά τον Ντάνιελ Στάριτζ, η Λίβερπουλ επικράτησε στο Άνφιλντ της Γιουνάιτεντ, πετυχαίνοντας το απόλυτο σε τρεις αγωνιστικές και αφήνοντας την ομάδα του Μόγιες πέντε βαθμούς μακριά από την κορυφή με το... καλημέρα.

Το γκολ σημειώθηκε μόλις στο 4ο λεπτό με κεφαλιά του Στάριτζ, μετά από εκτέλεση κόρνερ και πρώτη κεφαλιά από τον Άγκερ, και μπορεί η Γιουνάιτεντ να πίεσε για την ισοφάριση, με μεγαλύτερη ευκαιρία αυτήν στο 87' με το σουτ του Φαν Πέρσι από καλή θέση που πέρασε μόλις άουτ, όμως τελικά δεν τα κατάφερε, και έμεινε πίσω στην κούρσα του τίτλου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και τα τρία μέχρι τώρα παιχνίδια της στην Premier League η Λίβερπουλ τα κέρδισε με το ίδιο σκορ, 1-0!

Πλέον, η Λίβερπουλ είναι μόνη πρώτη στη βαθμολογία με 9 βαθμούς, ενώ η Γιουνάιτεντ έμεινε στους 4 βαθμούς.