Το who is who των αντιπάλων του ΠΑΟΚ

Ας δούμε τις τρεις αντιπάλους του ΠΑΟΚ στον 12ο όμιλο του Europa League.

Αλκμάαρ

Μια γνώριμη ολλανδική ομάδα, που εξασφάλισε τελευταία την πρόκρισή της στους φετινούς ομίλους του Europa League, χάρη στη δραματική πρόκριση επί του Ατρομήτου, αντιμετωπίζει ο ΠΑΟΚ.

Οι Ολλανδοί είναι αποδυναμωμένοι σε σχέση με τα τελευταία χρόνια και ο ΠΑΟΚ καλείται να πάρει τη ρεβάνς για τον άδοξο αποκλεισμό των Περιστεριωτών.

Η Αλκμάαρ κέρδισε πέρσι το Κύπελλο Ολλανδίας, αλλά έχασε φέτος δύσκολα το Σούπερ Καπ από τον πρωταθλητή Άγιαξ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ομάδα έχει ως υψηλότερη διάκριση στην Ευρώπη, τη σεζόν 2006/07 που έφτασε στα ημιτελικά του Κυπέλλου UEFA, όταν στον πρώτο γύρο είχε περάσει το Δικέφαλο του Βορρά με δύο στις δύο νίκες και ξανά τη σεζόν 2011/12.

Μακάμπι Χάιφα

Ο ΠΑΟΚ ήταν να αντιμετωπίσει ισραηλινή ομάδα, τη Μακάμπι Τελ Αβίβ στα πλέι-οφ της διοργάνωσης, αλλά την απέφυγε όταν προβιβάστηκε στο Champions League, εξαιτίας της τιμωρίας της Μέταλιστ.

Ωστόσο, φαίνεται ότι ήταν της μοίρας του γραφτό να αντιμετωπίσει Ισραηλινούς. Η Μακάμπι Χάιφα δεν είχε πέρσι καλή χρονιά, όμως κατάφερε να εξασφαλίσει ένα εισιτήριο στο Europa League. Έχει κερδίσει 12 φορές το πρωτάθλημα στη χώρα της, αλλά το πιο πρόσφατο ήταν μόλις το 2011. Έχει συμμετάσχει δύο φορές στους ομίλους του Champions League (σεζόν 2002/03 και 2009/10) και μία φορά στους ομίλους του Europa League (σεζόν 2011/12).

Τη Μακάμπι Χάιφα, όπως άλλωστε και την Αλκμάαρ, την έχει αντιμετωπίσει και ο Ολυμπιακός στο παρελθόν.

Σαχτιόρ Καραγκάντι

Στο μακρινό Καζακστάν θα ταξιδέψει ο ΠΑΟΚ για να αναμετρηθεί με την πρωταθλήτρια της χώρας, η οποία αποκλείστηκε από τη Σέλτικ στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων στη ρεβάνς της Γλασκώβης, στα πλέι-οφ του Champions League κι ενώ είχε κερδίσει με σκορ 2-0 στον πρώτο αγώνα, στην Αστάνα, στο γήπεδο με τον πλαστικό χλοοτάπητα που χρησιμοποιεί ως έδρα.

Η φετινή πορεία της Σαχτιόρ Καραγκάντι είναι μακράν η καλύτερή της στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις στην ιστορία της. Η καζάχικη ομάδα έχει καταδικαστεί από την UEFA για τις... θυσίες αιγοπροβάτων που πραγματοποιεί πριν από τους αγώνες της. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο εκτός έδρας παιχνίδι του Δικεφάλου στο Καζακστάν ίσως αναγκαστεί να αγωνιστεί νωρίτερα από τις προγραμματισμένες ώρες διεξαγωγής των αγώνων των ομίλων, επειδή το Καζακστάν είναι τρεις ώρες μπροστά σε ζώνη ώρας.