Το who is who των αντιπάλων του Ολυμπιακού

Μπενφίκα, Παρί Σεν Ζερμέν και Άντερλεχτ θα βρεθούν στο δρόμο του Ολυμπιακού φέτος στο Champions League, και η κλήρωση δείχνει αρκετά ευοίωνη για τους ερυθρόλευκους, που αν παίξουν καλά μπορούν να ελπίζουν και στην κατάκτηση της δεύτερης θέσης.

Η Μπενφίκα ήταν ίσως η ομάδα που ήθελε περισσότερο ο Ολυμπιακός για αντίπαλό του από το πρώτο γκρουπ δυναμικότητας. Η ιστορική ομάδα της Λισαβόνας, με δύο Κύπελλα Πρωταθλητριών στην τροπαιοθήκη της, έχασε πέρυσι το πρωτάθλημα στην Πορτογαλία στο νήμα από την Πόρτο, όμως τη θυμόμαστε όλοι για την εντυπωσιακή της πορεία στο Europa League, όπου έφτασε μέχρι τον τελικό, αποκλείοντας κατά σειρά τη Λεβερκούζεν, την Μπορντό, τη Νιούκασλ και τη Φενέρμπαχτσε, αλλά χάνοντας μάλλον άδικα από την Τσέλσι στον τελικό με 1-2. Στο ρόστερ της Μπενφίκα μάλιστα βρίσκουμε και έναν (όχι και πολύ) παλιό γνώριμο του Ολυμπιακό: Τον Λιούμπομιρ Φέισα, που πριν από λίγες μέρες “μετακόμισε” στη Λισαβόνα.

Η Παρί Σεν Ζερμέν, αντίθετα, ήταν μία από τις ομάδες που ο Ολυμπιακός ήθελε να αποφύγει από το δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας. Οι “νεόπλουτοι” Γάλλοι το έχουν βάλει στόχο να μπουν για τα καλά στον ποδοσφαιρικό χάρτη, και αυτό το έδειξαν και με το παραπάνω με τις μεταγραφές του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς και του Έντισον Καβάνι, που προσφέρουν εξαιρετική ποιότητα στην παριζιάνικη ομάδα, κάνοντάς τη μία από τις πιο ακριβές της Ευρώπης. Και στο ρόστερ της Παρί υπάρχει ένας παλιός γνώριμος του Ολυμπιακού: Ο Εζεκιέλ Λαβέτσι, που είχε περάσει για ένα “φεγγάρι” από το λιμάνι, ως δανεικός από τη Νάπολι, αφήνοντας πολύ καλές εντυπώσεις.

Τέλος, η Άντερλεχτ δεν ήταν ούτε επιθυμητή, αλλά ούτε και ανεπιθύμητη για τον Ολυμπιακό. Η βελγική ομάδα κατέκτησε το πρωτάθλημα της χώρας της πέρυσι, όμως δεν είναι φόβητρο για τους “ερυθρόλευκους”. Ο προπονητής Τζον Φαν Ντερ Μπρομ έχει βέβαια στη διάθεσή του παίκτες όπως ο Αργεντίνος Σουάρες και οι διεθνείς Βέλγοι Ντεσάχτ και Φάντεν Μπόρε, και σίγουρα ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να υποτιμήσει την αντίπαλό του, αν θέλει να κατακτήσει τουλάχιστον την τρίτη θέση που θα τον στείλει στο Europa League, αν και ο στόχος της δεύτερης θέσης δείχνει αρκετά ρεαλιστικός με τη σημερινή κλήρωση.

Διαβάστε: Η κλήρωση του Champions League