Έβαλντ Λίνεν, ο εκλεκτός

Ο Ανδρέας Δημητρέλος τα κατάφερε. Δώδεκα ημέρες μετά την απομάκρυνση του Βαγγέλη Βλάχου, η ΑΕΚ έχει προπονητή. Ή μάλλον βρήκε προπονητή. Μετά κόπων και βασάνων.

Χρειάστηκε να περάσουν από το προσκήνιο της δημοσιότητας δεκάδες ονόματα, άλλα απρόσιτα και άλλα προσιτά, ακόμη και άτομα που δεν είχαν εξαρχής καμία δυνατότητα να αναλάβουν την Ένωση, όπως ο Τραϊανός Δέλλας χωρίς το απαιτούμενο δίπλωμα προπονητή και ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο που δεσμεύεται με συμβόλαιο από την Ολανένσε.

Πώς κατέληξε η ΑΕΚ στη λύση Λίνεν

Ο Έβαλντ Λίνεν κινήθηκε έξυπνα. Πρώτα εκδήλωσε το ενδιαφέρον του να επιστρέψει στην Ελλάδα κι ενώ ακόμα η ΑΕΚ εξέταζε άλλες λύσεις. Έπειτα ο μάνατζέρ του απέστειλε φαξ στα γραφεία της ΠΑΕ. Μίλησε ελάχιστα με τον Ανδρέα Δημητρέλο. Έδειξε προσβάσιμος αλλά και ακριβοθώρητος.

Κι όταν έδειχνε να πετυχαίνει το στόχο του, ρίσκαρε να τα τινάξει όλα στον αέρα. Για ομάδα που δεν έχει χρήματα να πληρώσει ούτε τις δόσεις των συμβολαίων, τα 200.000 ευρώ μέχρι το τέλος της σεζόν και τα άλλα 400.000 ευρώ για την επόμενη χρονιά ήταν απαγορευτικό νούμερο για τα δεδομένα των κιτρινόμαυρων.

Ωστόσο, τα στελέχη της Ένωσης διέρρεαν παντού ότι ο Γερμανός προπονητής έχει "κλείσει". Ο Ανδρέας Δημητρέλος πατούσε στο τεντωμένο σκοινί και πάλι και έβαλε νερό στο κρασί του.

Στο μεταξύ, ο Λίνεν αντιλήφθηκε τις εκτός πραγματικότητας απαιτήσεις του και έπεσε στα 150.000 ευρώ για φέτος με απλή οψιόν ανανέωσης για του χρόνου.

Η συμφωνία έκλεισε και ο πρώην τεχνικός του Πανιωνίου και του Ολυμπιακού μετέβη αμέσως στην Ελλάδα για να συναντηθεί και από κοντά με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΑΕΚ και να υπογράψει.

Οι πρώτες δηλώσεις του νέου προπονητή

Μόλις βρέθηκε στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, ο Λίνεν υποσχέθηκε δουλειά και δήλωσε: "Γνωρίζω πως η ομάδα κάνει ήττες, αλλά ήταν στο ένα γκολ. Σίγουρα υπάρχουν αρκετοί νέοι παίκτες και χρειάζονται στήριξη". Ο αμέσως επόμενος αγώνας της ΑΕΚ είναι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα το Σάββατο 20 Οκτωβρίου.