Όλα τα δεδομένα για την περίπτωση αποκλεισμού της Μέταλιστ

Δε βγήκε τελικά η απόφαση για τη Μέταλιστ τη Δευτέρα από την UEFA.

Ο πρώην πρόεδρος της ουκρανικής ομάδας, Γεβγέν Κράσνικοφ έχει ήδη τιμωρηθεί από το Ανώτατο Αθλητικό Δικαστήριο (CAS) για το στήσιμο του αγώνα με την Καρπάτι Λβοφ τον Απρίλιο του 2008.

Ο τωρινός πρόεδρος της ομάδας, που μόλις πέρσι κατόρθωσε να σπάσει το δίπολο των Σαχτάρ Ντόνετσκ - Ντιναμό Κιέβουη, Σεργκέι Κουρτσένκο εξήγησε ότι "η ομάδα θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν" για να προστατεύσει τα συμφέροντά της", όμως λίγα περιθώρια έχει πια, καθώς η καταδικαστική απόφαση του CAS δεν της επιτρέπει, ούτως ή άλλως και ανεξάρτητα αν επιθυμεί να το πράξει ή όχι, να κάνει έφεση εκεί σε περίπτωση που η UEFA την αποβάλει από τις ευρωπαϊκες διοργανώσεις για φέτος.

Συνεπώς, αυτό που περιμένουν είναι η απόφαση της UEFA. Στην ουκρανική ομάδα προετοιμάζονται για τον επαναληπτικό αγώνα με τον ΠΑΟΚ και κυριολεκτικά κρέμονται από τα χείλη της Ευρωπαϊκής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, κάτι που αναμένεται να λειτουργήσει και αρνητικά στην ψυχολογία της ομάδας, ανεξάρτητα από τη φύση της απόφασης και το αν θα υπάρξει αποκλεισμός ή όχι.

Πάντως, το CAS έχει εισηγηθεί τον αποκλεισμό της ουκρανικής ομάδας στην UEFA, αν και ο διαιτητής του Δικαστηρίου, Παντελής Δέδες διευκρίνισε το βράδυ της Δευτέρας ότι δεν υπάρχει εικόνα για το αν η Ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία υιοθετήσει την εισήγηση. Ωστόσο, Ουκρανοί δικηγόροι καθησυχάζουν τη Μέταλιστ ότι δεν θα τεθεί θέμα αποκλεισμού της, παρά την ενοχή της.