Μεταγραφικός “πυρετός” στον Παναθηναϊκό

Ο Γκόρντον Σίλντενφελντ θα αποτελέσει τον ηγέτη της άμυνας του Παναθηναϊκού.

Ο Κροάτης στόπερ έχει υποβληθεί ήδη στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και εντός της ημέρας αναμένεται να υπογράψει για τα επόμενα τρία χρόνια στο «τριφύλλι».

Η υπόθεση του 28χρονου παίκτη δεν ήταν καθόλου εύκολη, αφού δεσμευόταν με συμβόλαιο με την Ντιναμό Μόσχας και οι Ρώσοι είχαν αξιώσει χρηματική αποζημίωση για να τον αφήσουν ελεύθερο.

Ωστόσο, οι διοικούντες την «πράσινη» ΠΑΕ είχαν έρθει σε προφορική συμφωνία με τον πρώην αμυντικό του ΠΑΟΚ και περίμεναν να καρποφορήσουν οι πιέσεις που ασκούσε στον σύλλογο της Μόσχας.

Αυτό επετεύχθη και σήμερα η Ντιναμό θα στείλει τα απαραίτητα έγγραφα, ώστε να κλείσει και επίσημα η μεταγραφή. Μάλιστα, οι Ρώσοι θα δώσουν και μία αποζημίωση στον Σίλντενφελντ, αφού το συμβόλαιό του έληγε το 2015 και οι ετήσιες απολαβές του έφταναν τις 800.000 ευρώ.

Για αυτό τον λόγο δέχθηκε την χαμηλότερη πρόταση του Παναθηναϊκού, αφού τον εξασφαλίζει για περισσότερα χρόνια.

Συγκεκριμένα, τον χρόνο ο Κροάτης θα παίρνει 350.000 ευρώ, ενώ υπάρχουν και αρκετά μπόνους επίτευξης στόχων. Σήμερα ή το αργότερο αύριο θα πραγματοποιήσει την πρώτη του προπόνηση με την πράσινη φανέλα.

Παράλληλα, οι ιθύνοντες του συλλόγου εκφράζουν αισιοδοξία για την έκβαση της υπόθεσης του Αμπντούλ Ατζαγκούν.

Μέσω του μάνατζερ Πασχάλη Τουντούρη, ο Παναθηναϊκός βρίσκεται σε επαφή με τους Ντόλφινς και ελπίζουν πως θα καταφέρουν να συμφωνήσουν με την ομάδα του 20χρονου μεσοεπιθετικού, ώστε και εκείνος να έρθει στην Ελλάδα για να υπογράψει.

Οι «πράσινοι» θα δώσουν ένα χρηματικό αντίτιμο στον αφρικανιξκό σύλλογο για τον Νιγηριανό άσο και θα μπει ένα ποσοστό μεταπώλησης συν κάποια μπόνους για να αυξηθεί το ποσό.

Την ίδια ώρα, η πλευρά του Ντάνιελ Πράνιτς προσπαθεί να εξασφαλίσει την ελευθέρας του παίκτη, αφού πρώτα καταφέρει να πάρει ένα ποσό ως αποζημίωση για το συμβόλαιο που έχει με την Σπόρτινγκ Λισαβόνας.

Στην Πορτογαλία εκτιμούν ότι η υπόθεση θα έχει ξεκαθαρίσει μέχρι το τέλος της εβδομάδας, όμως στις τάξεις του «τριφυλλιού» υπάρχει αισιοδοξία για την έκβασή της.

Εν τω μεταξύ, το θέμα του Μαχαμαντού Ντιαρά, σύμφωνα με πληροφορίες της SportDay, παίρνει παράταση για δέκα μέρες.

Μετά τις επαφές του Αφρικανού μέσου με τον Γιάννη Αναστασίου, επιβεβαιώθηκε η θετική άποψη του παίκτη για να έρθει στο «τριφύλλι», όμως εκείνος θέλει να εξαντλήσει τα όποια περιθώρια υπάρχουν για να βρει ομάδα στην Αγγλία ή τη Γαλλία.

Πηγή: sport-fm.gr