Ο Ολυμπιακός για Αμαλφιτανό

Ο Ολυμπιακός δραστηριοποιείται έντονα τις τελευταίες ώρες για την ολοκλήρωση δύο συν... μίας μεταγραφών. Προτεραιότητα έχει η απόκτηση του επιτελικού μέσου Μόργκαν Αμαλφιτανό και ενός ικανού αμυντικού χαφ, ενώ σε δεύτερο πλάνο είναι η προσθήκη ενός σέντερ φορ, που θα καλύψει το κενό του Ράφικ Τζεμπούρ ο οποίος οδεύει στην έξοδο.

Επαφές στη Γαλλία

Σε νέο κύκλο διαπραγματεύσεων μπήκε ο Ολυμπιακός με τη Μαρσέιγ για τον Μόργκαν Αμαλφιτανό και εκφράζεται η αισιοδοξία πως θα βρεθεί η χρυσή τομή. Με τον 28χρονο μέσο οι «ερυθρόλευκοι» τα έχουν βρει, αλλά η ομάδα της Μασσαλίας δεν αρκείται στο να ξεφορτωθεί το βαρύ συμβόλαιο ενός παίκτης που δεν είναι στα αρχικά πλάνα της τεχνικής ηγεσίας και αξιώνει 2 εκατ. ευρώ. Οι πρωταθλητές φαίνεται πως παίζουν μόνοι τους, αφού παρά τα όσα «κυκλοφορούν» στη Γαλλία δεν υπάρχουν επίσημες επαφές με καμιά άλλη ομάδα για τον συγκεκριμένο παίκτη.

Εξάλλου, σε καλό δρόμο φαίνεται πως είναι και η μεταγραφή του Μόμο Σισοκό, που δείχνει να έχει προβάδισμα για τη θέση του αμυντικού χαφ. Η Παρί Σεν Ζερμέν δεν είναι καθόλου αρνητική στην πώλησή του, καθώς ο 28χρονος άσος δεν υπολογίζεται από τον Λοράν Μπλαν. Το συμβόλαιό του λήγει σε ένα χρόνο και είναι καλή εποχή για να τον πουλήσει με ένα καλό ποσό. Ο ίδιος ο παίκτης φέρεται να βλέπει πλέον πολύ θετικά το ενδεχόμενο μετακίνησης στον Ολυμπιακό.

Τζεμπούρ, αντι-Τζεμπούρ και... Αμπντούν

Ο Ράφικ Τζεμπούρ είναι πιο κοντά από ποτέ στην έξοδο. Ο μάνατζέρ του φέρεται να ήταν χθες το πρωί στα γραφεία της ΠΑΕ και συζήτησε για το θέμα αυτό με τη διοίκηση. Ακόμη δεν έχει φέρει κάποια συγκεκριμένη πρόταση, αλλά είναι πολύ πιθανό αυτό να συμβεί τις επόμενες μέρες και να πωληθεί.

Στον Ολυμπιακό έχουν ήδη κάνει μία προεργασία για τον παίκτη που θα αποκτηθεί για να καλύψει το κενό του Αλγερινού φορ, αλλά δεν υπάρχει κάτι πολύ προχωρημένο. Έστω κι αν στην Τουρκία μιλούν για δεδομένη συμφωνία με τον Σουηδό φορ της Γαλατάσαραϊ, Γιόχαν Ελμάντερ.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με την εφημερίδα «Γαύρος», πρόταση-έκπληξη αναμένεται για παίκτη της ομάδας που δεν έχει εμπλακεί σε σχετικά σενάρια εσχάτως και όλα δείχνουν πως θα είναι ο Τζαμέλ Αμπντούν. Για να δούμε, λοιπόν, αν θα αποχωρήσουν και οι δύο Αλγερινοί της ομάδας.

Πετά για Αυστρία

Μετά την πρωινή προπόνηση θα ανακοινωθεί η αποστολή του Ολυμπιακού που θα αναχωρήσει για την Αυστρία και το βασικό στάδιο της προετοιμασίας, που θα γίνει μέχρι τις 19 Ιουλίου. Ο Μίτσελ αναμένεται στο Ζέεφελντ να πάρει μαζί του τους 28 παίκτες που προπονούνται στου Ρέντη, ενώ σε αυτούς θα προστεθεί προσεχώς ο Ολαϊτάν και όποια μεταγραφικά αποκτήματα ακολουθήσουν.

Σύμφωνα με τη SportDay, άνθρωποι της Χάνσα Ροστόκ ήρθαν στην Αθήνα για να ολοκληρώσουν το δανεισμό του 19χρονου φορ Νίκου Ιωαννίδη.