Ρονάλντο εναντίον Μέσι χωρίς νικητή

Ισόπαλο 2-2 έληξε το ισπανικό Clasico με τον Κριστιάνο Ρονάλντο να σκοράρει δις και τον Λιονέλ Μέσι να απαντά ισάριθμες φορές. Δε γνωρίζουμε αν ο Πορτογάλος αποχωρήσει από τη Ρεάλ Μαδρίτης στο τέλος της σεζόν. Αυτό όμως που γίνεται φανερό είναι ότι δίνει όλο του το είναι για τη "βασίλισσα".

Μπροστά σε 100.000 οπαδούς της Μπαρτσελόνα, ο Ρονάλντο άνοιξε το σκορ στο 23' για τη Ρεάλ μέσα στο Μπερναμπέου και κάπου εκεί ο Χοσέ Μουρίνιο πίστεψε ότι η άμυνα θα του χαρίσει το "τρίποντο". Πλην όμως, οι Καταλανοί πίεσαν επειδή δεν ήθελαν να εκθρονιστούν από την κορυφή της Primera Division (ισοβαθμούν στους 19 βαθμούς με την Ατλέτικο Μαδρίτης).

Μετά το γκολ του Ρονάλντο, ο Μέσι πήρε στα χέρια του την κατάσταση και με δύο γκολ στο 31' και στο 61', πέρασε τους μπλαουγκράνα μπροστά στο σκορ. Όσο γρήγορα όμως ο Αργεντινός ισοφάρισε το πρώτο γκολ του Ρονάλντο, άλλο τόσο γρήγορα -μόλις στο 66'- ο Πορτογάλος απάντησε στην ανατροπή που επιχείρησε να κάνει ο Μέσι.

Ο Ρονάλντο εκμεταλλεύτηκε την ασίστ του Οζίλ και κατόπιν όλη η Ρεάλ την κούραση της Μπαρτσελόνα. Η "Βασίλισσα" δεν έχασε στη Βαρκελώνη και έμεινε σε απόσταση οκτώ βαθμών στη βαθμολογία. Έχασε όμως τον Ρονάλντο με τραυματισμό στον αριστερό ώμο, τη στιγμή που η Μπαρτσελόνα προβληματιζόταν από την απώλεια του Ντάνι Άλβες για τις τρεις επόμενες εβδομάδες.

Η φάση του δοκαριού του Μοντόγια στο 88' θα μπορούσε να χαρίσει τη νίκη στους Καταλανούς αλλά έμελλε το τρίτο Clasico της σεζόν -έπειτα από τις εκατέρωθεν νίκες στις διπλές αναμετρήσεις στο Σούπερ Καπ- να λήξει ισόπαλο.