Μυστήριο με τον πάγκο της ΑΕΚ

"Παιχνίδια" με τους υποψήφιους προπονητές να αναλάβουν την Ένωση παίζει ο διευθύνων σύμβουλος της ομάδας, Ανδρέας Δημητρέλος.

Η ΑΕΚ έκλεισε μια εβδομάδα χωρίς προπονητή -και δύο ημέρες χωρίς πρώτο γυμναστή!- αλλά ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ δε δείχνει να βιάζεται. Τουναντίον, η άποψη του ιδίου είναι ότι ο αυριανός αγώνας με αντίπαλο την Κέρκυρα στο ΟΑΚΑ και η επόμενη ημέρα που θα πραγματοποιηθεί αποθεραπεία των ποδοσφαιριστών του δίνουν δύο ακόμη ημέρες προθεσμία για να διερευνήσει όλες τις περιπτώσεις.

Πληροφορίες του news.gr αναφέρουν ότι έχει προχωρήσει σε προφορική συμφωνία με τον Μάκη Χάβο, χωρίς ο τελευταίος να έχει θέσει όρους σχετικά με πρόσωπα που θα προσληφθούν στο προπονητικό επιτελείο. Με αυτό τον τρόπο, ίσως ανοίξει ο δρόμος για την αξιοποίηση του Τραϊανού Δέλλα σε ρόλο βοηθού προπονητή, κάτι που επιτρέπεται από την κατηγορία του διπλώματος προπονητικής FIFPro που έχει στα χέρια του.

Οι άλλες λύσεις του διευθύνοντος συμβούλου της Ένωσης

Ωστόσο, ο Ανδρέας Δημητρέλος δε βιάζεται να επιβεβαιώσει τη συμφωνία με τον 43χρονο τεχνικό. Αντιθέτως, περιμένει σήμερα την οριστική απάντηση του Μίλινκο Πάντιτς και για το αν ο Σέρβος μπορεί να απαγκιστρωθεί από τις υποχρεώσεις στη δεύτερη ομάδα της Ατλέτικο Μαδρίτης.

Επίσης, ο Ανδρέας Δημητρέλος βρίσκεται σε ανοικτή επικοινωνία με πρώην συνεργάτη του που δραστηριοποιείται στη Γερμανία ώστε να παίξει το ρόλο του συνδέσμου για να βολιδοσκοπήσει τις προθέσεις του Έβαλντ Λίνεν να αναλάβει την ΑΕΚ.

Το πόσο μπορούν αυτές οι κινήσεις να εξαντλήσουν την υπομονή του Μάκη Χάβου, δεν είναι γνωστό. Πλην όμως, θα διαφανεί μέσα στις επόμενες ημέρες.

Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 23,5 εκ. ευρώ αποφασίστηκε στη Γενική Συνέλευση

Στη σημερινή Γενική Συνέλευση της ΠΑΕ η οποία περιέκλειε αρκετή ένταση και κράτησε κάτι παραπάνω από 2,5 ώρες, οι ιθύνοντες της Ένωσης αποφάσισαν την αύξηση του Μετοχικού κεφαλαίου κατά 23,5 εκατομμύρια ευρώ, με τιμή μετοχής στα 1,20 ευρώ και ελάχιστο ποσό καταβολής τις 50 χιλιάδες ευρώ. Παράλληλα, ο Ανδρέας Δημητρέλος ξεκαθάρισε πως δεν παραιτείται, ενώ ο εκπρόσωπος του Νίκου Νοτιά, Βασίλης Σίμος τον πρότεινε για την προεδρία της ομάδας.

Αρχικά, ο Ανδρέας Δημητρέλος είπε ότι "υπάρχει σχέδιο εξυγίανσης και θα εφαρμοστεί από τον επόμενο μέτοχο. Θα έρθει είμαστε σε διαδικασία συζητήσεων". Τα λεγόμενα του Δημητρέλου, δημιούργησαν ένταση ξανά με μικρομετόχους. Ζήτησαν από τον Ανδρέα Δημητρέλο να παραιτηθεί με τον τελευταίο να απαντά ότι δεν παραιτείται.

Η ένταση μεταφέρθηκε μεταξύ του προέδρου της Ερασιτεχνικής, Κώστα Παπαδημητρίου και μικρομετόχου για ποιον λόγο δεν ζητάει ευθύνες η Ερασιτεχνική. Στην συνέχεια, οι μέτοχοι αποφάσισαν αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου 18 εκατομμύρια ευρώ, με τιμή μετοχής 1,20 ευρώ και ελάχιστο ποσό κατάθεσης 50.000 ευρώ.