Βαθμός-οξυγόνο για τους πράσινους

Μέσα στη μιζέρια των τελευταίων ημερών, ο χθεσινός Παναθηναϊκός σκόρπισε ψίχουλα αισιοδοξίας. Ποτέ δεν μπορεί να γνωρίζει κανείς από πριν αν εκείνα είναι αρκετά για να βρει το δρόμο του στην πορεία της χρονιάς, πλην όμως το χθεσινό γκολ του Τοτσέ στο 77' του έδωσε την ευκαιρία να πάρει έναν βαθμό -ύστερα από το τελικό σκορ 1-1- σε έναν αγώνα κόντρα στη χλιδάτη Τότεναμ του Αντρέ Βίλας-Μπόας, όπου όλοι τον είχαν ξεγραμμένο.

Κέρδος οι Σεϊταρίδης, Τριανταφυλλόπουλος

Ο κόσμος στο ΟΑΚΑ λίγος και "παγωμένος", ο Παναθηναϊκός όμως ανέβαζε σταδιακά στροφές μέχρι να φτάσει στην καλή εμφάνιση του δευτέρου ημιχρόνου, το οποίο αποτελεί και το καλύτερο 45λεπτό του από την αρχή της σεζόν.

Οι πράσινοι κέρδισαν χθες έναν παίκτη, τον Γιούρκα Σεϊταρίδη, ο οποίος ψηφίστηκε MVP του αγώνα από την ιστοσελίδα της UEFA. Επίσης, έριξαν στα βαθιά τον 17χρονο Κώστα Τριανταφυλλόπουλο για να πάρει χρήσιμες παραστάσεις για το μέλλον.

Στη μεσαία γραμμή η εικόνα του Παναθηναϊκού άλλαξε μετά την αλλαγή της ανάπαυλας όταν ο Σισοκό πήρε τη θέση του Μαρίνου. Ο ίδιος ο Αντρέ Βίλας-Μπόας έπλεξε το εγκώμιο του Ιβοριανού αργότερα στη συνέντευξη Τύπου. Παράλληλα, η αλλαγή επιβεβαίωσε ότι ο Στέργος Μαρίνος βρίσκεται μέσα στη λίστα παικτών από τους οποίους ο Πορτογάλος προπονητής έχει παράπονα.

Ανοίγει ο δρόμος της αγωνιστικής ανάτασης

Ο βαθμός που κερδήθηκε στο ΟΑΚΑ (είχε προηγηθεί με 1-0 η Τότεναμ στο 35' από κεφαλιά του Ντόουσον ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Χάντλστοουν από αριστερά) ήταν ένεση ψυχολογίας για τον Παναθηναϊκό και τόνωση για τον ίδιο τον Φερέιρα, μια μέρα μόλις μετά τη... σκούπα που πήρε η διοίκηση για να αλλάξει τα δεδομένα στον αγωνιστικό τομέα. εκκινώντας με την απομάκρυνση του Κώστα Κατσουράνη.

Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα, άλλωστε, το τόνισε στη συνέντευξη Τύπου όσο πιο καθαρά γινόταν: "Η εμφάνιση αποτελεί ευκαιρία για άνοδο της αυτοπεποίθησης, που είναι απαραίτητη για τη συνέχεια". Ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος δήλωσε ότι το χθεσινό παιχνίδι πρέπει να αποτελέσει οδηγό για την υπόλοιπη χρονιά.

Σε ό,τι αφορά το Europa League, ελπίδες πρόκρισης ασφαλώς και υπάρχουν. Εξάλλου, αν κάτι είναι που διαφυλάσσει πλέον σαν κόρη οφθαλμού ο φετινός Παναθηναϊκός είναι το εντός έδρας αήττητο σε όλες τις διοργανώσεις. Το τριφύλλι όμως θα επικεντρωθεί πρώτα στην αγωνιστική του ανάταση, αρχής γενομένης από τον αγώνα στα Πηγάδια με την Ξάνθη την Κυριακή.