Κοντά σε Μάκη Χάβο η ΑΕΚ

Όπως είχε προαναγγείλει το news.gr, ο Μάκης Χάβος είναι ο επικρατέστερος τεχνικός αυτή τη στιγμή για να αναλάβει την ΑΕΚ. Χθες βράδυ ο άλλοτε προπονητής του ΠΑΟΚ και του Αστέρα Τρίπολης είχε μεταμεσονύκτια συνάντηση με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Ένωσης, Ανδρέα Δημητρέλο.

Τα χρονικά περιθώρια στενεύουν για το Δικέφαλο ενόψει του αγώνα του Σαββάτου με την Κέρκυρα στο ΟΑΚΑ. Ο βασικός γυμναστής της ομάδας, Νίκος Κοτσοβός παραιτήθηκε χθες κι εκείνος. Ο φίλος του και για πολλά χρόνια συνεργάτης του, Βαγγέλης Βλάχος φέρεται να τον πίεσε προς αυτή την κατεύθυνση. Μετά από την αποχώρηση Κοτσοβού εξασθενεί και το σενάριο Κόουλμαν για την Ένωση.

Δεδομένων των δυσκολιών της περίπτωσης Μίλινκο Πάντιτς λόγω των πολλών υποχρεώσεων του Σέρβου, ο Μάκης Χάβος προβάλλει ως το αδιαφιλονίκητο φαβορί για τη θέση. Έχει υπάρξει, μάλιστα, συνεργάτης του Νίκου Κωστένογλου το 2008. Τώρα φαίνεται ότι επιστρέφει ως πρώτος προπονητής. Η συζήτηση με τον Ανδρέα Δημητρέλο αφορούσαν την οργάνωση του ποδοσφαιρικού τμήματος με τον τρόπο που το επιθυμεί ο Χάβος και αν μπορούν να βρουν σχετικά σημεία σύγκλισης. Σύντομα θα συζητηθεί και το οικονομικό σκέλος της συνεργασίας, οπότε αναμένονται εξελίξεις σύντομα.

Στην αντεπίθεση ο Βαγγέλης Βλάχος κατά Κοτσοβού

Ο πρώην προπονητής της Ένωσης, Βαγγέλης Βλάχος απάντησε σε έντονο τόνο σχετικά με τις αιτιάσεις ότι ζήτησε από τον Νίκο Κοτσοβό να παραιτηθεί από τη θέση του γυμναστή της ΑΕΚ.

Αναλυτικά η δήλωσή του:

"Επειδή θεωρώ ιερή υποχρέωση για μένα και την ΑΕΚ να ειπωθούν κάποια πράγματα, θέλω να κάνω μία δήλωση και μία διάψευση: Ουδέποτε θα έκανα κακό στην ομάδα, που από μικρό παιδάκι όχι μόνο αγαπώ, αλλά την έχω θρησκεία, αγάπη, οικογένεια. Εμείς γεννιόμαστε και δεν γινόμαστε ΑΕΚ, το έχω ξαναπεί και το ξαναλέω... Από το Σάββατο δεν έχω κάνει καμία δήλωση, γιατί θεωρώ ότι η ομάδα θέλει ηρεμία. Όπως κι αν μου έχει φερθεί η ΑΕΚ, εγώ την έχω πάντα στην καρδιά μου αυτή την ομάδα.

Σήμερα το πρωί, όμως, ενημερώθηκα ότι ο Νίκος Κωτσοβός είπε δημόσια ότι τον προέτρεψα να παραιτηθεί. Επειδή δεν θέλω να πιστέψω ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος είπε κάτι τέτοιο για μένα και επειδή θεωρώ ότι γίνεται όλο αυτό για να αποπροσανατολίσουν τους ΑΕΚτζήδες μετά τις δηλώσεις Θωμά, δηλώνω κατηγορηματικά ότι ουδέποτε προέτρεψα τον Κωτσοβό να φύγει από την ΑΕΚ. Δεν είναι του χαρακτήρα μου αυτό το πράγμα.

Αντίθετα, πρέπει να πω ότι παρουσία και των 4 συνεργατών μου την Κυριακή, ο ίδιος ο Κωτσοβός, και προς τιμήν του, μου είπε πως από τη στιγμή που φεύγω εγώ πρέπει να ακολουθούν και όλοι οι άλλοι. Να φύγουμε, δηλαδή, όλοι μαζί, όπως ήρθαμε. Του είπα, όμως, μπροστά σε όλους "πρέπει να μείνετε μέχρι νεωτέρας και να κοιτάξετε και το οικονομικό σας πρόβλημα, γιατί είστε επαγγελματίες". Η ΑΕΚ θα είναι πάντα η ΑΕΚ... Όποιος κι αν είναι προπονητής. Δεν έχει ανάγκη κανέναν και αρχής γενομένης από το Σάββατο που θα έρθει η πρώτη νίκη, θα τραβήξει πάλι μπροστά".