Η απάντηση Δημητρέλου στο Θωμά Μαύρο

Λίγη ώρα μετά τη συνέντευξη τύπου του Θωμά Μαύρου, σήμερα το πρωί, ο διευθύνοντας σύμβουλος της ΠΑΕ ΑΕΚ, Ανδρέας Δημητρέλος μίλησε στον Sentra 103,3 και πήρε θέση για τα όσα τον κατηγορεί ο πρώην πρόεδρος των Κιτρινόμαυρων. Επίσης έδωσε εξηγήσεις για την απόφασή του να απομακρύνει τον Βαγγέλη Βλάχο, ενώ επιβεβαίωσε τις κατηγορίες του Βασίλη Δημητριάδη κατά του Δημήτρη Χατζηχρήστου, με τον τελευταίο να ζητάει την παραμονή του Χρήστου Κωστή στην ομάδα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Aνδρέα Δημητρέλου:

Για το αν άκουσε τη συνέντευξη Τύπου του Θωμά Μαύρου: "Άκουσα το μεγαλύτερο μέρος της συνέντευξής του γιατί είχα και κάποιες τηλεφωνικές υποχρεώσεις. Δεν θέλω να μπω σε αντιπαράθεση με την Θωμά γιατί ο Θωμάς είναι η ιστορία της ΑΕΚ και μπήκε ανιδιοτελώς να προσφέρει. Πρέπει η ομάδα να βρει μια αγωνιστική ηρεμία και να μπει σε σωστό δρόμο".

Για την απομάκρυνση του Βλάχου: "Δεν νομίζω ότι είναι λάθος από τη στιγμή που φτάσαμε την 5η αγωνιστική και η ΑΕΚ είχε μόλις 1 βαθμό. Δεν γίνεται να μην κάνεις τίποτα. Οποιοσδήποτε στην θέση μου πιστεύω αυτό θα έκανε, χωρίς να λέω ότι δεν πιστεύω στον κ. Βλάχο. Εξακολουθώ να πιστεύω στις δυνατότητές του και δεν του επιρρίπτω ευθύνες."

Για τις παραιτήσεις του ΔΣ λόγω της αποπομπής του Βλάχου: "Στον κ. Μαύρο όταν μιλήσαμε του είπα ότι δεν είναι εννέα οι ψήφοι αλλά επτά που επιθυμούν την απομάκρυνση του κ. Βλάχου. Δεν ήταν του κ. Σεραφείδη τον οποίο κάλεσα δύο φορές και το τηλέφωνό του ήταν κλειστό. Όσο για τον κ. Τόγελο το γνωρίζετε ότι έχει παραιτηθεί από την ερασιτεχνική εδώ και 15 ημέρες;"

Για τον νέο τεχνικό της ΑΕΚ και αν είναι θα είναι Ελληνας η ξένος: "Δεν ξέρω κάτι αυτή τη στιγμή, έχω στείλει mail σε 3-4 προπονητές και περιμένω απαντήσεις για κάνω το επόμενο βήμα και να μιλήσουμε από κοντά. Αυτή τη στιγμή έχουμε έρθει σε επαφή μόνο με τους μάνατζερ. Μην με ρωτάτε για ονόματα γιατί αν αρνηθούν μετά θα λένε ο τάδε κι ο τάδε αρνήθηκε την ΑΕΚ. Μόνο ένας πάντως είναι Έλληνας από τους υποψήφιους. Οι άλλοι είναι ξένοι που γνωρίζουν την ελληνική πραγματικότητα είτε γιατί μπορεί να έχουν παίξει ποδόσφαιρο στην Ελλάδα ή την ΑΕΚ, είτε γιατί μπορεί να έχουν κοουτσάρει εδώ".

Για το αν ένας εκ των υποψηφίων μπορεί να είναι ο Κόουλμαν: "Μπορεί να είναι και ο κύριος Κόουλμαν".

Για το αν μπλέχτηκε στα θέματα του Μαύρου: "Όπως και ο κ. Μαύρος μπορούσε να διαφωνήσει για διοικητικά έτσι κι εγώ μπορώ να έχω γνώμη για τα αγωνιστικά. Όταν λοιπόν άκουγα τον προπονητή να έχει τόσο καιρό πρόβλημα με τις επιλογές του τεχνικού διευθυντή που έχει επιλέξει ο κ. Μαύρος, κάτι έπρεπε να γίνει. Μπορεί τελικά να απομακρύνθηκε πριν λίγες ημέρες ο κ. Τσιάρτας, αλλά ξέρετε πόσο καιρό πριν υπήρχε πρόβλημα με τον κ. Βλάχο;"

Για τις σχέσεις του με τον Θωμά Μαύρο: "Δεν υπήρξε κάτι που να ζήτησε ο Θωμάς και να μην έγινε. Στην ζωή μου έχω μάθει να κοιτάζω τον άλλον στα μάτια και τον Θωμά μπορώ να τον κοιτάζω ακόμα. Ο Θωμάς έπρεπε να είναι εδώ να παλεύει μαζί μου. Επίσης τα πράγματα δεν έγιναν ακριβώς έτσι όπως τα είπε, αλλά είπα και πριν ότι δεν θέλω να μπω σε αντιπαράθεση μαζί του".

Για το θέμα του Αναστασιάδη: "Μιλήσαμε για πρώτη φορά τηλεφωνικά με τον Αναστασιάδη το βράδυ του Σαββάτου ήρθε την Κυριακή στην Αθήνα για να τα πούμε από κοντά. Αυτό μπορείτε να το τσεκάρετε και από τα αεροπορικά εισιτήρια. Άλλωστε ξέρετε ότι ο Αναστασιάδης δεν μιλάει ποτέ με ομάδα που έχει προπονητή στον πάγκο της. Συνεπώς εφόσον τον θέλαμε, έπρεπε να απομακρύνουμε τον Βλάχο".

Για τις περιπτώσεις τον Μόρα, και Μάντζιου: "Αρνήθηκα την περίπτωση του Μάντζιου και όχι του Μόρα για 240.000 ευρώ. Κι αυτό για λόγους τάιμινγκ κυρίως. Τη δεδομένη στιγμή που ήταν να γίνει η μεταγραφή του Μάντζιου η ΑΕΚ έπρεπε να πληρώσει το 44 και δεν μπορούσε να δώσει 220.000 ευρώ. Τελικά καταλήξαμε στον Κατσικοκέρη ο οποίος μπορεί να πήρε τα ίδια (σ.σ. 150.000 ευρώ ο Εργοτέλης και 70.000 ο παίκτης), αλλά ο καιρός είχε πλέον περάσει. Αυτό εξήγησα και στον κύριο Μαύρο. Ότι όταν βγήκε η περίπτωση Μάντζιου η ΑΕΚ δεν μπορούσε να πληρώσει. Επίσης ο Μάντζιος μπορεί να είναι πιο έμπειρος από τον Κατσικοκέρη, όμως ο τελευταίος είναι κάτω από 24 ετών και έχει εξέλιξη και ο άλλος έχει μια ηλικία".

Για τη δήλωση Δημητριάδη περί παραμονής του Κωστή στη θέση του γενικού αρχηγού: "Είναι αλήθεια αυτό που είπε ο Δημητριάδης για τον Χατζηχρήστο, ο οποίος με πήρε τηλέφωνο και ζήτησε την παραμονή του Κωστή. Ενώ μου είπε να προσέχω τον Βασίλη γιατί θα μου την φέρει".

Για την μη επιστροφή του Βασίλη Δημητριάδη στην ΑΕΚ: "Φανταζόμουν ότι επειδή παραιτήθηκε ο Μαύρος, θα φύγει και ο Κωστής. Ο Χρήστος δεν πήγε στην προπόνηση της Κυριακής και φαντάζομαι ότι θα είχε την ίδια άποψη και γι' αυτό δεν ήρθε την Κυριακή στη δουλειά και λέω οκ, μιλάω με τους ανθρώπους. Τη Δευτέρα δεν βγάλαμε κάποια ανακοίνωση, είχαμε ρεπό και την Τρίτη, που εγώ δυστυχώς δεν ήμουν στα Σπάτα, μου είπαν ότι ήρθε ο Κωστής στην προπόνηση, αφού κανείς δεν του είπε να παραιτηθεί.  Εγώ μέχρι τότε έχω κάνει τις επαφές θεωρώντας ότι θα φύγει. Και επειδή έχω αποφασίσει ότι η ΑΕΚ χρειάζεται ηρεμία και ότι δεν χρειάζονται αντιπαλότητες, είπα ότι δεν χρειάζεται να δημιουργηθεί άλλο ένα πρόβλημα. Υπάρχει Γ.Σ. την Παρασκευή και όποιος θέλει μπορεί να αλλάξει οτιδήποτε σε αυτή. Αποδεικνύεται ότι δεν υπάρχει καμία μεθόδευση".