Φυλάκιση 15 μηνών με αναστολή στον Ντέμη Νικολαΐδη

Σε φυλάκιση 15 μηνών με αναστολή για ψευδή καταμήνυση και συκοφαντική δυσφήμιση καταδικάστηκε ο Ντέμης Νικολαΐδης στην κόντρα του με τους οργανωμένους οπαδούς της ΑΕΚ με το όνομα "Πειρατές του Ονείρου".

Ο Ντέμης Νικολαΐδης έχει δικαίωμα έφεσης, αλλά απουσίαζε από τη διαδικασία. Αντίθετα, το "παρών" έδωσαν πολλά μέλη των "Πειρατών του Ονείρου", που ζήτησαν η χρηματική αποζημίωση -έναντι της ποινής φυλάκισης του πρώην προέδρου- να διατεθεί για φιλανθρωπικό σκοπό.

"Είμαστε υπερήφανοι για τους αγώνες μας, για το γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια και ενάντια στην καταστροφική θητεία Νικολαΐδη. Αυτά είναι τα παράσημα στον δικό μας αγώνα", αναφέρει ανακοίνωση των "Πειρατών του Ονείρου".

Το περιστατικό είχε συμβεί το 2006, όταν μετά από ήττα της ΑΕΚ στην Τούμπα από τον ΠΑΟΚ υπήρχαν αποδοκιμασίες και επεισόδια κατά την άφιξη της αποστολής στο αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος".

Ο τότε πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ είχε μηνύσει ονομαστικά συγκεκριμένους οπαδούς, που ωστόσο, μετέπειτα, αθωώθηκαν. Εκείνοι μήνυσαν τον Ντέμη Νικολαΐδη για ψευδή καταμήνυση και συκοφαντική δυσφήμηση.

Αρχικά, ο Εισαγγελέας είχε εισηγηθεί αρχικά ποινή 22 μηνών.