Πρώτο φαβορί ο Αντσελότι για αντί-Μουρίνιο

Και τώρα, ποιος; Το προαναγγελθέν διαζύγιο της Ρεάλ Μαδρίτης με τον Ζοζέ Μουρίνιο επισημοποιήθηκε τη Δευτέρα.

Ο Φλορεντίνο Πέρεθ δήλωσε ότι "είναι η κατάλληλη στιγμή να λύσουμε τη συνεργασία μας με τον προπονητή". Η ανακοίνωση του προέδρου της Βασίλισσας βρήκε τον Πορτογάλο να συζητά ήδη με την Τσέλσι.

Τι γίνεται όμως με τη Ρεάλ; Πρώτο και ακλόνητο φαβορί είναι ο Κάρλο Αντσελότι. Σε δημοσιογραφικές ερωτήσεις, ο Πέρεθ αβίαστα απάντησε ότι θα ήθελε εκείνον στον πάγκο, για αντικαταστάτη του Πορτογάλου, καθώς τον θαυμάζει και εκτιμά τον τρόπο παιχνιδιού που εφαρμόζει.

Βέβαια, μεταξύ των φιλάθλων των μερένγκες, ο Ιταλός δε φαντάζει και η καλύτερη λύση, καθώς δεν αρέσει το ποδόσφαιρο που παίζει. Από την άλλη, υπάρχει και το "μπλόκο" των επενδυτών της Παρί Σεν Ζερμέν από το Ντουμπάι.

Από το Παρίσι διαμηνύεται ότι ο Κάρλο Αντσελότι θα εξαντλήσει το συμβόλαιό του. Πράγματι, στις τάξεις των νέων πρωταθλητών Γαλλίας υπάρχει διάχυτη η προοπτική ότι εφόσον η ομάδα επέστρεψε στην κορυφή εντός της χώρας, θα ενισχυθεί περισσότερο για να καταφέρει αυτό που παραλίγο να αγγίξει φέτος. Πρόκριση, δηλαδή, τουλάχιστον στα ημιτελικά του Champions League.

Κι ενώ για την υπόθεση Αντσελότι όλα μένουν ανοικτά και εν πολλοίς εξαρτώνται από το αν θα ζητήσει ο ίδιος ο Ιταλός να "σπάσει" το συμβόλαιό του, από μια... χαραμάδα αρχίζει να διαφαίνεται το σενάριο "τράμπας" με τον Ράφα Μπενίτεθ, που είναι και γνώστης της ισπανικής ποδοσφαιρικής πραγματικότητας και έχει κάνει πρωταθλητισμό στο παρελθόν στην Primera Division με τη Βαλένθια.