Προελαύνει ο ΠΑΣ Γιάννινα στη μάχη για το… σεντόνι

Ο ΠΑΣ Γιάννινα φέρνει τα πάνω-κάτω στα φετινά πλέι-οφ. Η ομάδα του Γιάννη Χριστόπουλου δείχνει ότι είναι η περισσότερο έτοιμη -σωματικά και ψυχολογικά- για τη δοκιμασία των έξι αγώνων.

Μετά το πέρας των δύο από αυτούς, κατέχει θέση οδηγού στην κούρσα για το Champions League και εκπλήσσει ακόμη και τον ίδιο του τον εαυτό.

Στην Τούμπα των λαϊκών δικαστηρίων, ο ΠΑΟΚ δεν έπειθε. Ο ΠΑΣ Γιάννινα παρατάχθηκε χωρίς τον Ίλιτς, τον Πάντο, τον Γεωργίου, τον Κεϊτά, τον Κοροβέση και τον Ντε Βινσέντι.

Φαίνεται όμως ότι και οι λιγότερο ποιοτικοί του παίκτες παραδειγματίζονται θετικά και κάνουν... θαύματα.

Στον αντίποδα, ο ΠΑΟΚ έχει ψυχολογία που έχει πέσει στα Τάρταρα. Όλα ξεκίνησαν από τον αποκλεισμό από τον τελικό του Κυπέλλου. Η διοίκηση είναι ακόμη φρέσκια και η στάση της θα κρίνει το μέλλον της ομάδας, που είναι ακόμη νέα, αλλά ξαφνικά έπαψε να ελπίζει. Σαν να μην έφτανε αυτό, η αποδοκιμασία του κόσμου, τόσο από τις εξέδρες, όσο και έξω από το γήπεδο, κορυφώνεται και κλιμακώνεται. Το βράδυ της Κυριακής τα λαϊκά δικαστήρια έξω από το γήπεδο της Τούμπας κράτησαν περίπου δύο ώρες.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα προελαύνει δίχως άγχος, με έξι βαθμούς, με τον Αστέρα Τρίπολης να τον ακολουθεί με πέντε. Ο ΠΑΟΚ έχει μείνει στους τέσσερις βαθμούς που αποκόμισε από τη διαφορά βαθμών στην κανονική περίοδο και ο Ατρόμητος έχει στο ενεργητικό του τη νίκη στο Περιστέρι επί του Δικεφάλου.

Αιτία για την τελευταία θέση των Περιστεριωτών και τη δεύτερη των Αρκάδων είναι η νίκη τους με 2-1, με ανατροπή κι ενώ ο Ναπολεόνι στο 22' είναι ανοίξει το σκορ. Στο 41' ο Ράγιος ισοφάρισε με πέναλτι και ο Καλαντζής γύρισε... τούμπα το ματς στο 63' (2-1). Πάνω που θα έπεφτε στο καναβάτσο ο Αστέρας, πλέον ελπίζει και πάλι για την πρωτιά. Αυτό που πρέπει -για το δικό του το συμφέρον- να κάνει, είναι να θέσει νοκ-άουτ τον αποκαμωμένο ΠΑΟΚ. Πρόκληση; Ίσως και να είναι εφικτή...

Σε κάθε περίπτωση, στα φετινά πλέι-οφ, όλα είναι ανοικτά!