O Μπέκαμ κρεμάει τα παπούτσια του

Ένας ακόμα θρύλος του αγγλικού ποδοσφαίρου – μετά τον Άλεξ Φέρκιουσον – ετοιμάζεται να αποχωρήσει από το δημοφιλέστερο άθλημα του πλανήτη.

Ο 38χρονος Ντέιβιντ Μπέκαμ, μετά το πρωτάθλημα που πανηγύρισε με την Παρί Σεν Ζερμέν, ανακοίνωσε ότι κρεμάει τα παπούτσια του.

Μετά από μία σπουδαία καριέρα γεμάτη επιτυχίες, ο Ντέιβιντ Μπέκαμ αποφάσισε να σταματήσει το ποδόσφαιρο έχοντας κατακτήσει άλλο ένα πρωτάθλημα.

Ο Μπέκαμ έχει κατακτήσει 10 πρωταθλήματα (6 με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, 2 με τους Λος Άντζελες Γκάλαξι στην Αμερική, 1 με την Ρεάλ Μαδρίτης και 1 με την Παρί), το Τσάμπιονς Λιγκ με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το 1999 και συνολικά 22 τρόπαια έλαβε την απόφαση να αποχωρήσει από την ενεργό δράση. Είχε 115 διεθνείς συμμετοχές, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ για παίκτη εκτός τερματοφυλάκων, ενώ φόρεσε το περιβραχιόνιο του αρχηγού των "Τριών Λιονταριών" σε 58 αγώνες.

"Ευχαριστώ την Παρί που μου έδωσε την ευκαιρία να συνεχίσω αλλά θεωρώ ότι είναι η σωστή στιγμή να ολοκληρώσω την καριέρα μου, αγωνιζόμενος στο υψηλότερο επίπεδο", είπε ο Ντέιβιντ Μπέκαμ.

"Αισθάνομαι ότι τώρα είναι η σωστή στιγμή για να τελειώσω την καριέρα μου, παίζοντας στο υψηλότερο επίπεδο. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συμπαίκτες μου, τους σπουδαίους προπονητές, από τους οποίους είχα την ικανοποίηση να μάθω πολλά. Επίσης, θέλω να ευχαριστήσω τους φιλάθλους, οι οποίοι με στήριξαν και μου έδωσαν τη δύναμη να πετύχω", δήλωσε μεταξύ άλλων ο 38χρονος άσος.