Ελληνικός, επιθετικός, φθηνός και… ντόπιος ο νέος Παναθηναϊκός

Το πλάνο του Παναθηναϊκού για τη νέα σεζόν παρουσίασε ο Γιάννης Αλαφούζος, μαζί με την παρουσίαση του νέου προπονητή, Γιάννη Αναστασίου, ο οποίος έχει θητεύσει ξανά στο τριφύλλι ως βοηθός επί Χενκ Τεν Κάτε και του τεχνικού διευθυντή, Δημήτρη Σαραβάκου.

Από την εκδήλωση απουσίαζε ο Νίκος Νταμπίζας, λόγω ταξιδιού στο εξωτερικό, ενώ παρουσιάστηκαν και τα υπόλοιπα μέλη του τεχνικού επιτελείου.

Με έμφαση στους νέους, στα φυτώρια, τα οποία παρακολούθησε το προηγούμενο Σαββατοκύριακο ο ίδιος ο Γιάννης Αλαφούζος, στα ταλέντα και με σύνθημα για σκληρή δουλειά παρουσιάστηκε ο Γιάννης Αναστασίου, ο οποίος, πάντως, προανήγγειλε επιθετική φιλοσοφία της νέας ομάδας.

"Η φιλοσοφία θα είναι η συνέχεια αυτού που γίνεται στις ακαδημίες. Φιλοσοφία βασισμένη στο επιθετικό ποδόσφαιρο. Στις ακαδημίες έχουμε το 4-3-3 και αυτή θα είναι η φιλοσοφία. Από εκεί κα πέρα θα έχουν κάποια χαρακτηριστικά οι παίκτες και πάνω σε αυτά θα παίζουμε το ποδόσφαιρο που πρέπει", δήλωσε ο κ. Αναστασίου.

Αυτό που δεν έκρυψε κανείς είναι το μπάτζετ θα είναι εμφανώς μειωμένο. " Τα χαρακτηριστικά θα είναι η ταχύτητα, η τεχνική και ο χειρισμός της μπάλας σε υψηλό ρυθμό. Σημαντικό θα είναι οι παίκτες που θα έχουν τα χαρακτηριστικά αυτά. Αυτοί θα μας ενδιαφέρουν. Το μπάτζετ είναι χαμηλό και στην Ευρώπη υπάρχει κακή εντύπωση ότι τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα το χρήμα ρέει άφθονο. Αυτό λένε οι ατζέντηδες και προσπαθούμε να τους δώσουμε να καταλάβουν ότι τα πράγματα έχουν αλλάξει", συνέχισε ο νέος προπονητής των πρασίνων.

Ο Γιάννης Αλαφούζος, πάντως, παρουσίασε, με κάθε σαφήνεια, με ονόματα και διευθύνσεις, τη νέα πυραμίδα του τεχνικού τιμ του Παναθηναϊκού: "Η τεχνική ομάδα επιλέγει με βασικό κριτήριο το υψηλό επίπεδο, το σύγχρονο ποδόσφαιρο και το ήθος. Άνθρωποι που μοιράζονται το ίδιο όραμα και την ίδια πεποίθηση. Ο προπονητής είναι ο Γιάννης Αναστασίου, ο Σαραβάκος ο συντονιστής του ποδοσφαιρικού τμήματος,. Ο Ρούτερ εξειδικεύεται στη δημιουργία νέων παικτών, ο Γιάννης Βονόρτας ειναι δικαιωματικά σε αυτό το τραπέζι, όχι ότι ο Χουάν δεν το άξιζε. καθώς στήριξε την ομάδα με μεγάλη επιτυχία. Ο Γιούσεφ Βος είναι γυμναστής που θα βοηθήσει την ομάδα. Ο Νταμπίζας είναι στη Νιόν για το πρώτο δίπλωμα και θα είναι ο τεχνικός διευθυντής. Θα υπάρξει ανακοίνωση. Το ποδόσφαιρο που θα παίζει η ομάδα, θα είναι σύγχρονο, επιθετικό και ποδόσφαιρο κυριαρχίας και θέλουμε να παίξουμε στη Λεωφόρο. Τις επόμενες μέρες θα θέσουμε ένα ερώτημα, αν θέλουν όλοι να μείνουμε στη Λεωφόρο για πάντα ή να κατασκευάσουμε ένα γήπεδο. Η ψήφος του κόσμου θα είναι πολύ σημαντική".