Ο ήρωας του Αφιόν Καραχισάρ!

Η μετακόμιση του Φάνη Γκέκα στην τουρκική Ακίσασπορ -ή, διαφορετικά, Ακισάρ Μπελεντίγιεσπορ- από τη Λεβάντε τον περασμένο Ιανουάριο είχε βρει την ομάδα του Τούρκου προπονητή με τις ελληνικές ρίζες και το ελληνικό διαβατήριο, Χαμζά Χαμζάογλου στην τελευταία θέση της Super Lig.

Μέσα σε λιγότερο από 3,5 μήνες, ο Έλληνας διεθνής επιθετικός έχει γίνει ο ήρωας των φιλάθλων της ομάδας, οι οποίοι, μάλιστα, τον επευφημούν σε κάθε του επιθετική προσπάθεια, αλλά ακόμη κι όταν εμφανίζεται απλά στο στάδιο, όπως μπορείτε να δείτε και στο σχετικό βίντεο.

Το βράδυ της Δευτέρας 13 Μαΐου, ο Λαρισαίος φορ πέτυχε ένα ακόμη τέρμα, ήδη το δωδέκατό του σε μόλις δεκατέσσερις εμφανίσεις σε διάστημα τρεισήμισι μηνών.

Ο Γκέκας πραγματικά λύτρωσε την Ακισάρ στον εντός έδρας αγώνα με τη Μερσίν Ιντμάν Γιουρντού των ίδιων στόχων. Ο 32χρονος σκόραρε στο 89' με κεφαλιά και έγραψε το 1-0, που ήταν και το τελικό σκορ.

Για πρώτη φορά στη σεζόν, την πρότελευταία μόλις αγωνιστική του τουρκικού πρωταθλήματος, η Ακισάρ βγήκε από τη ζώνη του υποβιβασμού και πλέον κατατάσσεται 14η με 39 βαθμούς. Χρειάζεται έναν ακόμη βαθμό για να εξασφαλίσει και μαθηματικά τη σωτηρία της στη Super Lig. Μπορεί να τον διεκδικήσει στον αγώνα στην έδρα της Ορντουσπόρ. Η οριστική σωτηρία, πάντως, μπορεί να έρθει αν η Ισκένδερ Μπουγιουκσεχίρ δεν κερδίσει την Κασίμπασα ή η Καρντεμίρ Καραμπούκσπορ δεν κερδίσει τη Φενερμπαχτσέ.