Όλα για όλα με Φιγκερόα ο Παναθηναϊκός

Ο Λουτσιάνο Φιγκερόα ένιωσε βαρύ το πόδι του στην προπόνηση της Τετάρτης 8 Μαΐου, ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα προληπτικά, ωστόσο αναμένεται να "σφίξει" τα δόντια και να δώσει το παρών στο αρχικό σχήμα του Παναθηναϊκού με την Ξάνθη την Πέμπτη.

Το πρόβλημα που υφίσταται, πλέον, στη γραμμή κρούσης των «πράσινων» είναι σοβαρό, μια και μετά τον τραυματισμό του Τοτσέ, που δεν υπολογίζεται για το μπαράζ της έκτης θέσης με την Skoda Ξάνθη, δεν είναι σε καλή κατάσταση ούτε ο Λουτσιάνο Φιγκερόα.

Αποτέλεσμα τούτου είναι να δημιουργείται ένα κενό στα πλάνα του Γιάννη Βονόρτα για τον βασικό επιθετικό κόντρα στους Ακρίτες, αν και ο Αργεντινός λογικά θα βρίσκεται στο αρχικό σχήμα. Άγνωστο, όμως, σε ποια κατάσταση θα είναι και πόσο θ΄ αντέξει μέσα στο ματς.

Ο Λουτσιάνο Φιγκερόα ένιωσε βαρύ το πόδι του, ακολούθησε προληπτικά ατομικό πρόγραμμα και θα παίξει όντας όχι και στην καλύτερη κατάσταση. Το ιατρικό επιτελείο του «τριφυλλιού» έπεσε, κυριολεκτικά, επάνω στον Αργεντινό στράικερ ώστε να τον βοηθήσει όσο περισσότερο γίνεται ενόψει του κατατακτήριου ματς με την Ξάνθη.

Εναλλακτική λύση, στην περίπτωση που δεν μπορέσει τελικά ο Φιγκερόα να παίξει βασικός, αποτελούν οι Φορναρόλι και Αποστολόπουλος. Δύσκολο έως αδύνατο είναι να βρίσκεται στην ενδεκάδα και ο Ιμπραήμ Σισοκό, που θα είναι στον πάγκο των πράσινων. 

Στην προπόνηση της Τετάρτης, στο προπονητικό κέντρο της Παιανίας  οι παίκτες των «πράσινων» ξεκίνησαν με ζέσταμα, συνέχισαν με δίτερμα με έμφαση στην τακτική και ολοκλήρωσαν το πρόγραμμά τους με εξάσκηση στις στατικές φάσεις.

Πέραν του Τοτσέ, τραυματίας είναι και ο Μαυρίας, με τους δύο παίκτες να υποβάλλονται σε θεραπεία. Εκτός αποστολής έμειναν Ταμπάκης, Κοτσόλης, Μαυρίας, ο Κουίνσι που δεν υπολογίζεται λόγω των γνωστών προβλημάτων, Φουρλάνος, Τοτσέ, Κάιπερ, Βελάσκες, Κουσίδης, Δώνης, Μαρινάκης και οι δύο τιμωρημένοι, λόγω της αποβολής τους στο ματς με τη Βέροια, Βιτόλο και Σπυρόπουλος.

Όσον αφορά το αρχικό σχήμα ο Καρνέζης θα είναι κάτω από τα δοκάρια, αριστερά ο Μαρίνος, δεξιά ο Γιούρκας, ενώ στα στόπερ θα βρίσκονται οι Τριανταφυλλόπουλος, Μπουμσόνγκ. Αμυντικό χαφ θα είναι ο Σο, δεξιά μπροστά θα παίξει ο Ζέκα, αριστερά ο Καζιγιάμα, ενώ στην τριάδα των επιθετικών αριστερά αναμένεται ο Ντίνας, δεξιά ο Μπαρμπαρούσης και κορυφή ο Φιγκερόα (ή στη χειρότερη περίπτωση ο Φορναρόλι).

Μετά το τέλος της προπόνησης μετέβη και ο Γιάννης Αλαφούζος στην Παιανία. Πέρα από κάποια ολιγόλεπτα τετ-α-τετ δεν μίλησε στους παίκτες, με τους οποίους δείπνησε μαζί, δείχνοντας με τον τρόπο αυτό πώς βρίσκεται κοντά στην προσπάθειά τους.

Πηγή: novasports.gr