Εκτός Ευρώπης η Ίντερ

Οριστικά απούσα από τα ευρωπαϊκά κύπελλα της επόμενης σεζόν θα είναι η Ίντερ, μετά την εντός έδρας ήττα από τη Λάτσιο με 3-1, για την 36η αγωνιστική του Καμπιονάτο. "Κλείδωσε" τη δεύτερη θέση η Νάπολι, χαμός για ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Η ομάδα του Στραματσιόνι γνώρισε την τρίτη της συνεχόμενη ήττα, μένοντας και μαθηματικά εκτός διεκδίκησης της πέμπτης θέσης του βαθμολογικού πίνακα που δίνει το δικαίωμα για συμμετοχή στο Γιουρόπα Λιγκ. Ο Φλοκάρι έβαλε μπροστά στο σκορ τη Λάτσιο στο 22' για να απαντήσει ο Άλβαρεζ στο 33' για τους γηπεδούχους. Παρόλα αυτά το πέναλτι του Ερνάνες στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων, έδωσε το προβάδισμα στους «λατσιάλι».

Το δράμα των «νερατζούρι» ολοκληρώθηκε στο 76' όταν οι φίλαθλοι που βρίσκονταν στις εξέδρες του «Τζουζέπε Μεάτσα» είδαν τον Ονάζι να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας τους για τρίτη φορά, γράφοντας το τελικό 1-3. Η ομάδα της Ρώμης με αυτή τη νίκη έφτασε τη συμπολίτισσα Ρόμα στους 58 βαθμούς και πλέον όλα θα κριθούν στις τελευταίε δύο αγωνιστικές, με την Ουντινέζε να κρατάει αυτή τη στιγμή την πέμπτη θέση με 60 βαθμούς.

Η ομάδα του Φρίουλι πήρε μεγάλη νίκη με 3-2 στη Σικελία απέναντι στην Παλέρμο, με τον Μπενέτια να σημειώνει το νικηφόρο γκολ στο 83'.

Η Νάπολι με ένα εκπληκτικό δεύτερο ημίχρονο, "σκόρπισε" 3-0 τη Μπολόνια εκτός έδρας με γκολ των Χάμσικ (53'),
Καβάνι (63') και Τζεμαϊλί (67') και οριστικοποίησε την παρούσία της στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ για τη σεζόν 2013/2014.

Με νίκες συνέχισε και η πρωταθλήτρια Γιουβέντους, που πέρασε με 1-0 από το Μπέργκαμο και την έδρα της Αταλάντα, χάρη σε γκολ του Μάτρι στο 18'.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 36ης αγωνιστικής:

Ρόμα-Κιέβο 0-1
Πεσκάρα-Μίλαν 0-4
Αταλάντα-Γιουβέντους 0-1
Μπολόνια-Νάπολι 0-3
Κάλιαρι-Πάρμα 0-1
Ίντερ-Λάτσιο 1-3
Παλέρμο-Ουντινέζε 2-3
Σαμπντόρια-Κατάνια 1-1
Σιένα-Φιορεντίνα 0-1
Τορίνο-Τζένοα 0-0
 
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Γιουβέντους 86
Νάπολι 75
Μίλαν 68
Φιορεντίνα 64
Ουντινέζε 60
Ρόμα 58
Λάτσιο 58
Ίντερ 53
Κατάνια 52

Πηγή: novasports.gr