Επάνω στα σχέδια του 2005 το νέο γήπεδο της ΑΕΚ

Το πλάνο του 2005 και τα σχέδια του Στέλιου Αγιοστρατίτη θα είναι η βάση πάνω στην οποία θα γίνουν οι κινήσεις για την κατασκευή του νέου γηπέδου της ΑΕΚ. Ο Έλληνας αρχιτέκτονας είχε προχωρήσει πριν οκτώ χρόνια στον σχεδιασμό του νέου γηπέδου, κάτι που θα αποτελέσει τον πυλώνα πάνω στον οποίο θα χτιστεί η νέα έδρα της ΑΕΚ.

Η προσπάθεια που ξεκίνησε ο Δημήτρης Μελισσανίδης για την εύρεση "συμπαικτών" στο όλο εγχείρημα φαίνεται πως αποδίδει καρπούς. Ο πρώην πρόεδρος της ΑΕΚ βλέπει τους ενδιαφερομένους να αυξάνονται την ίδια ώρα που ο Δήμος Νέας Φιλαδελφείας εμφανίζεται θετικός για την κατασκευή νέου γηπέδου στην περιοχή, όπου πριν μερικά χρόνια βρίσκονταν το "Νίκος Γκούμας". Από την πλευρά της, η Πολιτεία είναι διατεθειμένη να στηρίξει την προσπάθεια της ΑΕΚ, για να επιστρέψει στη φυσική της έδρα.

Το κόστος της δημιουργίας του νέου γηπέδου αναμένεται να φτάσει τα 60 εκατομμύρια ευρώ. Μέρος των χρημάτων θα καλυφθούν από την ομάδα των «συμπαικτών» που θα δημιουργηθεί τις προσεχείς ημέρες, ενώ τα υπόλοιπα θα διατεθούν από την κατασκευάστρια εταιρία και από την εταιρία που θα διαφημιστεί μέσω του ονόματος του νέου γηπέδου. Η απόσβεση των χρημάτων θα γίνει μέσω των εσόδων που θα υπάρξουν από το γήπεδο και των εμπορικών χρήσεων. Στόχος είναι η επιστροφή της ΑΕΚ στη φυσική της έδρα σε τουλάχιστον δυο με τρία χρόνια.

Πηγή: novasports.gr