Γκερέιρο: Φοβόμουν για τη ζωή μου στην ΑΕΚ

Ο Ρότζερ Γκερέιρο ένιωθε φόβο για τη ζωή του στην ΑΕΚ. Με δηλώσεις του στον πολωνικό Τύπο, ο Βραζιλιανοπολωνός μίλησε για τα όσα έζησε φέτος, ως ποδοσφαιριστής της Ένωσης.

Πρώτο μέλημά του, πάντως, είναι να προβεί σε όλες τις ενέργειες που χρειάζεται για να διασφαλίσει τα δεδουλευμένα του.

"Πριν από λίγες εβδομάδες οπαδοί της ΑΕΚ εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο και ήθελαν να δείρουν τους παίκτες. Έπρεπε να τρέξετε για να σωθείτε", ρώτησε ο δημοσιογράφος κι ο Γκερέιρο απάντησε:

"Είναι κάτι που έχω ζήσει κι άλλες φορές στην Ελλάδα. Το χειρότερο ήταν σε έναν αγώνα με εισβολή οπαδών του ΠΑΟΚ. Όταν η ζωή ή η υγεία σου εξαρτάται από το πόσο γρήγορα μπορείς να τρέξεις για να γλιτώσεις, δεν είναι αστείο. Όταν μένεις στα αποδυτήρια επειδή φοβάσαι να βγεις έξω, το ποδόσφαιρο χάνει τη σημασία του. Αντί να απολαμβάνεις το παιχνίδι, φοβάσαι για τη ζωή σου. Αυτό δεν είναι φυσιολογικό".

"Το συμβόλαιό μου έληξε. Θα διεκδικήσω από την ομάδα τα χρήματα που μου οφείλονται, γιατί έχω να πληρωθώ εδώ και δύο χρόνια. Θα πάω όπου χρειαστεί για να πάρω τα χρήματά μου. Σε λίγες μέρες θα επιστρέψω στη Βραζιλία και θα εξετάσω προτάσεις από άλλες ομάδες", υπογράμμισε ο διεθνής Πολωνός μέσος.

"Η ΑΕΚ εδώ και καιρό αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα. Στο σύλλογο επιβλήθηκε ποινή απαγόρευσης μεταγραφών και αναγκάστηκε να παίξει με παίκτες από τις ακαδημίες της, που δεν είχαν ξαναπαίξει στο πρωτάθλημα. Κάναμε ό,τι ήταν δυνατό, αλλά στο τέλος υποβιβαστήκαμε. Είναι θαύμα που παλέψαμε μέχρι το τέλος", πρόσθεσε.