Νίκη με 2-1 για τον Ολυμπιακό στην Κομοτηνή

Ο Ολυμπιακός αποζημιώθηκε για τη σοβαρότητα με την οποία προσέγγισε τη ρεβάνς με τον Πανθρακικό στην Κομοτηνή, για τον ημιτελικό γύρο του κυπέλλου Ελλάδας. Μπορεί απ' το πρώτο ματς να είχε εξασφαλίσει την πρόκριση χάρη στην καθαρή νίκη με 6-2, όμως στη Θράκη οι παίκτες της ομάδας του Πειραιά ήταν συγκεντρωμένοι, κατορθώνοντας έτσι να φθάσουν σε μία ακόμη νίκη, αυτή τη φορά με 1-2 και να κάνουν πια τα σχέδιά τους για τον τελικό της 11ης Μαΐου με τον Αστέρα Τρίπολης.
         
Υπενθυμίζουμε πως ο Μίτσελ δεν ήταν στον πάγκο, καθώς μετά την πρωινή προπόνηση του Σαββάτου, εισήχθη εσπευσμένα στο νοσοκομείο, όπου υποβλήθηκε σε επιτυχημένη επέμβαση χολής. Παρεμπιπτόντως, θα πάρει εξιτήριο τη Μεγάλη Τρίτη ή την Μεγάλη Τετάρτη. Έτσι, την ευθύνη στη ρεβάνς με τον Πανθρακικό είχε ο άμεσος συνεργάτης του, Βίκτορ Σάντσεθ.
                                     

Τα αρχικά πλάνα

         
Οι «ερυθρόλευκοι» σε σύστημα 4-3-3, είχαν τερματοφύλακα τον Κάρολ, στα άκρα της άμυνας τους Παπάζογλου (δεξιά) και Λυκογιάννη (αριστερά), με τους Μανωλά και Παπαδόπουλο να παίζουν στο κέντρο της άμυνας. Ο Φέισα είχε τον ρόλο του αμυντικού χαφ, με τους Μανιάτη, Μασάντο και Γκρέκο να κινούνται μπροστά του. Μάλιστα, ο Ιταλός έπαιζε για πρώτη φορά απ' τη δεξιά πλευρά, μπροστά απ' τον Παπάζογλου, αλλά και ως εσωτερικός δεξιός χαφ. Ο Φουστέρ είχε αναλάβει τη θέση του αριστερού χαφ, έχοντας την ευχέρεια να συγκλίνει συχνά προς τον άξονα, ενώ ο Μήτρογλου ήταν η αιχμή του δόρατος του Ολυμπιακού.
         
Απ' την άλλη πλευρά, σε σύστημα 4-2-3-1 ο Παύλος Δερμιτζάκης είχε κάτω απ' την εστία τον Βρονταρά, στο κέντρο της άμυνας τους Σερφά, Σαρακατσάνο και στα άκρα τους Σκλιοπίδη (δεξιά), Χρήστου (αριστερά). Οι δύο αμυντικοί μέσοι ήταν οι Κάστσελαν, Μακρυδημήτρης, στη μεσαία γραμμή (από δεξιά προς αριστερά) προτιμήθηκαν οι Τζάνης, Βαϊρουά, Λουσέρο και στην κορυφή της επίθεσης ο Παπαδόπουλος.
                                     

Ερυθρόλευκη κυριαρχία

 
Απ' τα πρώτα λεπτά, ο Ολυμπιακός είχε τον έλεγχο της αναμέτρησης, χωρίς πάντως να είναι ιδιαίτερα απειλητικός για την εστία της ομάδας της Κομοτηνής. Η πρώτη του ευκαιρία χάθηκε στο 5', με σουτ του Μήτρογλου που έφυγε άουτ Την ίδια ώρα, οι γηπεδούχοι προσπαθούσαν με αντεπιθέσεις να εκμεταλλευτούν την ταχύτητα του Παπαδόπουλου, ο οποίος στο 9' βρέθηκε σε θέση για γκολ απ' το ύψος του πέναλτι, με τον Μανωλά να απομακρύνει σωτήρια. Να σημειωθεί πως στη φάση κτύπησε στο πόδι και έτσι στην έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου παραχώρησε τη θέση του στον Σιόβα.

Εν συνεχεία, στο 22', ο Κάρολ χρειάστηκε να κάνει μία εντυπωσιακή επέμβαση σε επικίνδυνο σουτ του Βαϊρουά έξω απ' τη μεγάλη περιοχή. Δύο λεπτά αργότερα, ο δραστήριος Φουστέρ έβγαλε κάθετη πάσα στον Μήτρογλου, με τον Βρονταρά να "διαβάζει" σωστά τη φάση και με αποτελεσματική επέμβαση να κρατάει το μηδέν για την εστία του. Κάτι που δεν κατάφερε στο 27', όταν ο Μανιάτης έβγαλε μία κάθετη πάσα στον Μήτρογλου. Ο τελευταίος, με κεφαλιά απέφυγε τον Βρονταρά και με σουτ από πλάγια θέση άνοιξε το σκορ. Οι ίδιοι πρωταγωνιστές ήταν και στο δεύτερο γκολ του Ολυμπιακού στο 40'. Ο Μανιάτης έβγαλε εξαιρετική σέντρα απ' τα αριστερά και ο Μήτρογλου με μία δύσκολη κεφαλιά πανηγύρισε το 0-2. Μάλιστα, για τους πανηγυρισμούς του δέχθηκε την κίτρινη κάρτα του διαιτητή, Αρετόπουλου.
                            

Τα "όχι" του Κάρολ

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Πανθρακικός βγήκε μπροστά αναζητώντας το γκολ. Έφθασε κοντά στο 53' όταν ο Λουσέρο έπιασε μία δυνατή κεφαλιά, αλλά ο Κάρολ ενήργησε ταχύτητα και παραχώρησε κόρνερ. Στο 63', πάλι ο έμπειρος γκολκίπερ είπε «όχι» στον Λουσέρο ο οποίος επιχείρησε να στείλει τη μπάλα στα δίκτυα με δυνατό σουτ. Ο Πανθρακικός είχε νέα, σπουδαία ευκαιρία για γκολ στο 67', με τον Μίνγκα από πλεονεκτική θέση στο ύψος του πέναλτι να στέλνει τη μπάλα πάνω απ' την εστία του Ολυμπιακού. Κοντά στο γκολ έφθασε και ο Καθάριος στο 82'. Η καλύτερη στιγμή των Πειραιωτών στο δεύτερο μέρος καταγράφηκε στο 58', με κεφαλιά του Μήτρογλου που έφυγε άουτ. Τελικώς, ο Κάρολ νικήθηκε στο 84' με πέναλτι του Παπαδόπουλου, το οποίο κέρδισε ο Λουσέρο απ' τον Παπάζογλου. Έτσι, διαμορφώθηκε το τελικό 1-2.

Απ' τους ερυθρόλευκους, πλην του Μήτρογλου ο οποίος έδειξε πάλι την εκτελεστική δεινότητά του (και ενδεχομένως να έχει αποκτήσει ένα μικρό προβάδισμα έναντι του Τζιμπούρ για τον τελικό), καλή εικόνα είχαν οι Μανιάτης, Φουστέρ, Μασάντο, Λυκογιάννης και ο σταθερός Ρόι Κάρολ. Απ' την ομάδα της Κομοτηνής ξεχώρισε ο Λουσέρο.
 
Κίτρινη κάρτα δέχθηκαν οι Λυκογιάννης (37'), Μήτρογλου (40'), Χρήστου (77'), Κάστσελαν (90').
         
Πανθρακικός (Δερμιτζάκης): Βρονταράς, Σαρακατσάνος, Χρήστου, Τζάνης (48' Μίγκας), Σκλιοπίδης, Βαϊρουά (65' Καθάριος), Παπαδόπουλος, Κάστσελαν, Σερφά, Λουσέρο, Μακρυδημήτρης (78' Μπονγκ).
Ολυμπιακός (Βίκτορ): Κάρολ, Παπάζογλου, Παπαδόπουλος, Μανωλάς (46' Σιόβας), Λυκογιάννης, Φέισα (73' Μοδέστο), Μανιάτης, Μασάντο, Φουστέρ (65' Φετφατζίδης), Γκρέκο, Μήτρογλου.

Πηγή: novasports.gr