Έτσι θέλει τον Παναθηναϊκό ο Αναστασίου

Αλλάζει σε όλα τα επίπεδα ο Παναθηναϊκός. Ο Γιάννης Αναστασίου σχεδιάζει την ομάδα της νέας περιόδου με βάση τη δική του φιλοσοφία και προσανατολίζεται στην καθιέρωση ενός συστήματος 4-1-4-1, με τέσσερις μεσοεπιθετικούς που θα μπορούν να βρίσκουν δίχτυα.

Ο νέος προπονητής εκτιμά πως από το υπάρχον ρόστερ ο μοναδικός μεσοεπιθετικός που μπορεί να σκοράρει με ευκολία είναι ο Χάρης Μαυρίας και για το λόγο αυτό έχει ζητήσει την απόκτηση τριών μεσοεπιθετικών. Πέραν του νεαρού δεξιού εξτρέμ, πρόθεσή του είναι να αποκτηθούν επίσης ένας που να παίζει στην απέναντι πλευρά, ένας που θα κινείται πιο κοντά στον σέντερ φορ κι ένας που θα είναι “οκτάρι”, με τη δυνατότητα να παίζει ενίοτε και σαν αμυντικό χαφ, όπου ως πρώτη επιλογή λογίζεται ο Σο. Παράλληλα, έχει ζητηθεί και η απόκτηση ενός σέντερ φορ (υπενθυμίζεται πως δύσκολα θα μείνουν οι Βιτόλο και Τοτσέ, αφού θα τους προταθεί μεγάλη μείωση πάγιων αποδοχών).

Αναστασίου, Σαραβάκος και Νταμπίζας, που θα ανακοινωθούν μετά το μπαράζ με τη Skoda Ξάνθη στις 9 Μαΐου και θα γίνει επίσημη παρουσίασή τους πιθανότατα στις 13 του μήνα, ήδη εξετάζουν περιπτώσεις παικτών από το εξωτερικό. Από την ελληνική αγορά βασικός στόχος είναι ο Σωκράτης Φυτανίδης, ενώ παίκτες που αρέσουν αλλά έχουν υψηλή τιμή είναι οι Μάνταλος (Skoda Ξάνθη), Κοροβέσης (ΠΑΣ Γιάννινα) και Βασιλείου (Λεβαδειακός).

Σε ό,τι αφορά το υπάρχον ρόστερ, οι Γιούρκας Σεϊταρίδης και Στέφανος Κοτσόλης θα ανανεώσουν για δύο χρόνια, ενώ Μαυρίας και Καρνέζης θα παραχωρηθούν μόνο αν έρθει ικανοποιητική πρόταση.