“ΑΕΚ, κράτα γερά” από οπαδούς της Φενέρμπαχτσε

Η "βαριά φανέλα" και η "βαριά ιστορία" της ΑΕΚ, σε συνδυασμό με το δράμα που περνά η προσφυγική ομάδα, δεν αφήνει ασυγκίνητους τους γνώστες της ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής πραγματικότητας και ιστορίας.

Οπαδοί της Φενέρμπαχτσε έδειξαν με το δικό τους, ξεχωριστό τρόπο τη συμπαράστασή τους στην Ένωση, με το πανό, που, όπως χαρακτηριστικά μπορείτε να δείτε στην παραπάνω φωτογραφία, αναγράφει "ΑΕΚ, κράτα γερά!".

Το πανό ανέβηκε πριν την έναρξη του πρώτου εκ των δύο ημιτελικών του Europa League μεταξύ Φενερμπαχτσέ και Μπενφίκα στο Σουκρού Σαράτσογλου, στο ασιατικό δηλαδή τμήμα της Κωνσταντινούπολης από Τούρκους φιλάθλους.

Αρκετοί φίλαθλοι της τούρκικης ομάδας, σύμφωνα με την ιστοσελίδα aek1924.gr, στη διάθεση της οποίας βρέθηκε και η φωτογραφία με το πανό, φορούσαν κιτρινόμαυρα κασκόλ κατά τη διάρκεια του αγώνα με τους Πορτογάλους. Με αυτόν τον τρόπο έδειξαν πως στηρίζουν και σκέφτονται την ομάδα της ΑΕΚ σε αυτές τις δύσκολες στιγμές.

Ιστορικά, τις δύο ομάδες συνέδεε ο θρύλος του τουρκικού ποδοσφαίρου, Λεφτέρ Κιουτσούκ-Αντωνιάδης. Υπενθυμίζεται ότι είχε αγωνιστεί στην ΑΕΚ το 1964-65, ενώ είχε διατελέσει προπονητής του Αιγάλεω το 1965. Στη Φενέρ είχε αγωνιστεί από το 1947 έως το 1951 και από το 1953, μετά την επιστροφή του από την Κεντρική Ευρώπη και το πέρασμα από Φιορεντίνα και Νις, έως και το 1964.

Απεβίωσε στις 13 Ιανουαρίου 2012 και ήταν διεθνείς 50 φορές με την εθνική ομάδα της Τουρκίας.