Υπόκλιση του Λιονέλ Μέσι στη φυσική κατάσταση της Μπάγερν

Έφθασε η ώρα που βρέθηκε μια ομάδα να αναδειχθεί σε καλύτερη από τη Μπαρτσελόνα. Η Μπάγερν Μονάχου, που το βράδυ της Τρίτης συνέτριψε τους Καταλανούς με 4-0, έγραψε ιστορία.

Η αλλαγή σελίδας στο ευρωπαϊκό ποδοφαιρικό γίγνεσθαι απεικονίστηκε διορατικότερα από όλους από τον ύψιστο σταρ των μπλαουγκράνα, τον Λιονέλ Μέσι.

"Ήταν πολύ πιο δυνατοί από μας. Για την ακρίβεια, ήταν διακριτά ανώτεροι σε φυσική κατάσταση. Είναι κρίμα αυτό που συνέβη, αλλά πρέπει να προχωρήσουμε", τόνισε ο Αργεντίνος σταρ.

Οι Βαυαροί δεν είναι η πρώτη ομάδα που κερδίζει τη Μπαρτσελόνα, ούτε καν η πρώτη που την αποκλείει. Επίσης, δεν είναι η πρώτη που την αναγκάζει να μαζέψει πολλές φορές τη μπάλα από τα δίχτυα της, ούτε η πρώτη που την αναγκάζει σε βαριά ήττα.

Το βράδυ της Τρίτης στο Αλιάνζ Αρίνα, όμως, ήταν η πρώτη, μετά από την εμφάνιση του θρυλικού tiki-taka, του τακτικού ποδοσφαιρικού παιχνιδιού με τις αλλεπάλληλες πάσες, που ελέγχει εκείνη το ρυθμό.

"Πρέπει να μαζέψουμε τα κομμάτια μας. Μας ενδιαφέρει το φίνις στο ισπανικό πρωτάθλημα και κατόπιν, θα προσπαθησουμε να ανατρέψουμε τα δεδομένα", πρόσθεσε.

Στον πρώτο ημιτελικό του Μονάχου, η Μπάγερν ήταν εκείνη που επέλεγε πότε θα τρέξει και πότε θα παγώσει το παιχνίδι. Πότε θα επιτεθεί και πότε θα περιμένει υπομονετικά στην άμυνα. Μήπως είναι και το φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου; Κι αν όχι, μήπως τουλάχιστον -σαν σχήμα οξύμωρο ακούγεται αυτό το τουλάχιστον- είναι η κορυφαία Μπάγερν Μονάχου όλων των εποχών;