Δε ξέχασαν ποτέ τον Μπενίτεθ στη Λίβερπουλ

Με ένα ολοκόκκινο πανό, χαρακτήρα ποπ σοβιέτ, που θυμίζει τροτσιστική αγγλική εφημερίδα υποδέχτηκαν οι φίλαθλοι της Λίβερπουλ την Τσέλσι στο Άνφιλντ για τον αγώνα-ντέρμπι της Κυριακής της 34ης αγωνιστικής της Premier League.

Φυσικά, σκοπός της KOP, της μυθικής εξέδρας της Λίβερπουλ, δεν ήταν να προϋπαντήσει τους μπλε, αλλά τον προπονητή της -και πρώην των Ρεντς- Ράφα Μπενίτεθ.

Το πανό ήταν ένας καταπληκτικός φόρος τιμήν προς τον Ισπανό. Η μορφή απεικονιζόταν περήφανα στα δεξιά του πανό, παρέα με τους ενδοξότερους προπονητές των κόκκινων, τους Μπιλ Σάνκλι, Μπόμπ Πέισλι και Κένι Νταγκλίς.

Ακόμη, οπαδοί των κόκκινων κρατούσαν μικρότερα πανό που ανέγραφαν: "Benitez too good for Chelsea - Ο Μπενίτεθ είναι πολύ καλός για να είναι στην Τσέλσι" και "Rafa Benitez God gift 2 Liverpool - Ο Ράφα Μπενίτεθ ήταν δώρο Θεού για τη Λίβερπουλ".

Για την ιστορία ο αγώνας του Άνφιλντ έληξε ισόπαλος με σκορ 2-2 (52' Στάριτζ, 90'+6' Σουάρεζ - 26' Όσκαρ, 57' Αζάρ πέν.).

Ο Λουίς Σουάρεζ ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής του παιχνιδιού. Αγωνιστικά, στέρησε από τους μπλε τη νίκη στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν πέτυχε το γκολ της δεύτερης ισοφάρισης της Λίβερπουλ κι έτσι η Άρσεναλ προσπέρασε την Τσέλσι στη βαθμολογία (63 βαθμούς έναντι 62), έστω κι αν Τσέλσι και Τότεναμ (61 βαθμοί) έχουν έναν αγώνα λιγότερο.

Επίσης, ο Σουάρεζ έδωσε την ασίστ στον Στάριτζ για την πρώτη ισοφάριση του σκορ από πλευράς κόκκινων, από τον πρώην παίκτη των μπλε!

Όμως, ο Ουρουγουανός σταρ του Μερσεϊσάιντ έκλεψε την παράσταση κυρίως για αρνητικό λόγο. Συγκεκριμένα, στην προσπάθειά του να πάρει καλή θέση στην περιοχή, είδε τον Σέρβο Μπράνισλαβ Ιβάνοβιτς να τον εμποδίζει, εκνευρίστηκε, έπιασε το χέρι του αμυντικού της Τσέλσι και το... δάγκωσε εν ψυχρώ! Τελικά, αντίκρυσε μόνο την κίτρινη κάρτα του διαιτητή της αναμέτρησης, Κέβιν Φρεντ!

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Σουάρεζ έχει επαναλάβει το... κατόρθωμά του της Κυριακής και μετέπειτα δέχθηκε τιμωρία επτά αγωνιστικών, κάτι το οποίο σημαίνει πως αν υποπέσει στην αντίληψη της ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Αγγλίας το περιστατικό, ίσως αυτό να ήταν και το τελευταίο του παιχνίδι στο πρωτάθλημα για φέτος και να εκκρεμεί και τιμωρία του για την επόμενη σεζόν.

Το προηγούμενο συμβάν είχε συμβεί το 2010 σε αγώνα του Άγιαξ με την Αϊντχόφεν όταν και δάγκωσε τον Ότμαν Μπακάλ της αντίπαλης ομάδας, επειδή είχε κερδίσει την -άδικη, κατά τον Ουρουγουανό- κόκκινη κάρτα του τότε συμπαίκτη του Σουάρεζ στον Αίαντα, Έρικ Λίντγκρεν.