Οι Γάλλοι έκαναν την κουτουλιά του Ζιντάν άγαλμα

Όταν το ποδόσφαιρο γράφει ιστορία, τότε αυτή δύσκολα μπορεί να ξεχαστεί. Οι Γάλλοι το αποδεικνύουν με τον καλύτερο τρόπο. Έφτιαξαν άγαλμα που απεικονίζει την κουτουλιά του Ζινεντίν Ζιντάν στον Μάρκο Ματεράτσι στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Γερμανίας, η οποία σημάδεψε τον Γάλλο άσο στο τελευταίο επίσημο παιχνίδι της καριέρας του.

Έξι ολόκληρα χρόνια μετά από το Γαλλία-Ιταλία του 2006 στο οποίο οι Γάλλοι αναδείχθηκαν νικητές, το ιστορικό εκείνο στιγμιότυπο ξαναζεί, μέσω ενός μπρούτζινου γλυπτού στην πόλη του Παρισιού.

Το γλυπτό φιλοτέχνησε ο Αλγερινός καλλιτέχνης Αμπέλ Αμντεσεμέντ, έχει ύψος 5 μέτρα και αναπαριστά τη στιγμή ακριβώς που ο Ζιντάν χτύπησε με κουτουλιά το στήθος του Ματεράτσι και ονομάστηκε "Coup de tete" ("Κουτουλιά")

Για να το συναντήσει κανείς, δεν έχει παρά να κάνει μία βόλτα ως τη μεγάλη πλατεία του "Centre Pompidou", του μουσείου Μοντέρνας και Σύγχρονης Τέχνης στο Παρίσι. Τους τελευταίους μήνες το ιδιαίτερο αυτό γλυπτό είχε...εμφανιστεί και στην γκαλερί "David Zwirner" της Νέας Υόρκης.