Με τον Πανθρακικό στο Φάληρο ο Ολυμπιακός, με το μυαλό αλλού

Τον Πανθρακικό υποδέχεται το βράδυ της Πέμπτης ο Ολυμπιακός στο Γ. Καραϊσκάκης, αλλά ελάχιστα φαίνεται να απασχολεί τους πρωταθλητές Ελλάδας αυτή η αναμέτρηση.

Η ομάδα της Κομοτηνής κατεβαίνει στο Νέο Φάληρο ανακουφισμένη, μετά από την εξασφάλιση της σωτηρίας της στη Superleague. Ήδη μετά από τη λήξη του αγώνα επί του Παναθηναϊκού την Κυριακή ακούγονταν οι πρώτοι ψίθυροι για γενικευμένο "εμπάργκο" οπαδών των ερυθρολεύκων, οι οποίοι σκέφτονταν να... τιμωρήσουν την ομάδα τους για την κακή εμφάνιση και την παρολίγο ήττα με το να μην παρευρεθούν στις εξέδρες για το ματς ενάντια στους Θρακιώτες.

Οι ψίθυροι εντάθηκαν εντός της τρέχουσας εβδομάδας. Ωστόσο, παραμένει ερωτηματικό το τι πρόκειται να συμβεί, καθώς ακολούθησε η οργισμένη ανακοίνωση της διοίκησης που μιλούσε για "αχαριστία"¨και κατόπιν, οι διαδοχικές διαβεβαιώσεις Μαρινάκη, πρώτα ότι δεν τίθεται θεμα αποχώρησής του από τον Ολυμπιακό και σε δεύτερο λόγο ότι θα προχωρήσει ο ίδιος στις απαραίτητες διορθωτικές και ενισχυτικές κινήσεις το καλοκαίρι που έρχεται.

Από την άλλη, ούτε ο Μίτσελ κατόρθωσε να βάλει το δικό του στίγμα στο φετινό τίτλο. Ζητά, επανειλημμένα, όπως αποδεικνύεται, παίκτες και οι... παρελάσεις ονομάτων έχουν αρχίσει και πάλι. Το ταξίδι του μάνατζερ του Ερνέστο Βαλβέρδε, Ινιάκι Ιμπάνιεθ φέρεται να συγχέεται με περιπτώσεις προσέγγισης μεταγραφικών στόχων, πιθανότατα για τη θέση του τερματοφύλακα. Εντούτοις, η διοίκηση διέψευσε αυτό το λογικό συμπέρασμα: "Ο Ινιάκι είναι φίλος μας και θα είναι μαζί μας στη γιορτή για την κατάκτηση του τίτλου".

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κολομβιανός Οσπίνα της Νις είναι πιο κοντά από όλους για τη θέση του πορτιέρο. Συνεπικουρικά, αξίζει να τονίσουμε ότι το γεγονός ότι ο Ινιάκι Ιμπάνιεθ είναι ο μάνατζερ του Ίλιε Σάντσεθ της Μπαρτσελόνα μόνο τυχαίο δεν μπορεί να θεωρηθεί. Είναι γνωστό ότι ο παίκτης αποτελεί ένα από τα πρώτα ονόματα της λίστας Μίτσελ.

Με όλα αυτά τα θέματα ανοικτά, η προσήλωση των παικτών δε βρίσκεται στον αγώνα κι έτσι, είναι πιθανό το ενδεχόμενο έκπληξης. Μην ξεχνάμε ότι ο Ισπανός προπονητής έχει αποκλείσει τους Αλγερινούς Αμπντούν και Τζεμπούρ από την αποστολή...