“Η μεγάλη κρίση προσγείωσε το ποδόσφαιρο”

"Η μεγάλη κρίση προσγείωσε το ποδόσφαιρο". Με μια φράση, ο πρόεδρος της Superleague, Γιάννης Μώραλης είπε τα πράγματα με το όνομά τους.

Μιλώντας χθες στην εκπομπή "Η ώρα των πρωταθλητών" στο τηλεοπτικό κανάλι Novasports τόνισε ότι τα πράγματα φέτος στη Superleague δεν είναι καθόλου εύκολα. Στις άμεσες επιθυμίες του είναι ν΄ ανοίξουν θέματα που δεν είχε επιχειρηθεί η ενασχόληση μ΄ αυτά στο παρελθόν. Για το θέμα της αναδιάρθρωσης των κατηγοριών που κλείδωσε για τη νέα χρονιά, άφησε να εννοηθεί ότι η επιχορήγηση του ΟΠΑΠ έπαιξε καθοριστικό ρόλο.

Είναι λογικό όταν ο ίδιος παραδέχεται πως αρχικά στα πλάνα υπήρχε σχέδιο για μείωση ομάδων και όχι για αύξηση! Ωστόσο, η πρόταση του ΟΠΑΠ ήρθε, απ' ό,τι φαίνεται, λυτρωτικά για τις ομάδες που αναζητούν αγωνιωδώς έσοδα. Ο Γιάννης Μώραλης έσπευσε να δηλώσει ότι είναι επίτευγμα η έναρξη του πρωταθλήματος της Superleague των 16 ομάδων στην ώρα του.

Από αυτή τη δήλωση καταλαβαίνει κανείς πόσο δύσκολα είναι τα πράγματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Κατά τα λοιπά, στάθηκε στις περισσότερες εκτελεστικές αρμοδιότητες που προτείνει να έχει ο πρόεδρος της Λίγκας και τόνισε ότι δεν υπάρχει θεσμικό πλαίσιο που να τιμωρεί τα "εμπρηστικά" tweets του Γιάννη Αλαφούζου που τόσο έχουν συζητηθεί.

Θα έπρεπε επίσης, όπως τόνισε, ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας να υπάγεται στη Superleague ώστε να υπάρχει ολοκληρωμένη προστασία και απονομή δικαιοσύνης στη Λίγκα.