Υποβιβασμός Superleague: Στη δυσκολότερη θέση ΑΕΚ και ΟΦΗ

Ο Έβαλντ Λίνεν μίλησε το βράδυ της Δευτέρας, μετά τη λήξη του αγώνα με τον ΠΑΣ στα Γιάννενα, με άσχημα λόγια για τους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ και χαρακτήρισε "ντροπή" την εμφάνιση της Ένωσης στους Ζωσιμάδες.

Με τις εμπρηστικές αυτές δηλώσεις, ο Γερμανός τεχνικός δείχνει να επιθυμεί να κατέβει από το τρένο την κρίσιμη ώρα, προκειμένου να μη χρεωθεί υποβιβασμό της ΑΕΚ και στην Ένωση τον... κατευθύνουν προς τα εκεί, αφού τους εξόργισε με τις δηλώσεις του. Το Διοικητικό Συμβούλιο συνεδριάζει στα Σπάτα στις 16:00.

Μια πρόχειρη ματιά στη βαθμολογία και στο πρόγραμμα των δύο τελευταίων αγωνιστικών της Superleague δείχνει ότι η ΑΕΚ και ο ΟΦΗ είναι οι ομάδες που βρίσκονται στη δυσκολότερη θέση, από όσες κινδυνεύουν.

Βαθμολογικά, ο Άρης έχει 29 βαθμούς. Έναν λιγότερο δηλαδή από ΑΕΚ, Πανθρακικό και Βέροια. Η Βέροια όμως κρατά την τύχη στα χέρια της. Αν κερδίσει τον Πλατανιά, θα φτάσει τους 33. Την τελευταία αγωνιστική φιλοξενείται από τον Παναθηναϊκό. Αντίστοιχα, ο Πανθρακικός την τελευταία Κυριακή της κανονικής περιόδου υποδέχεται την υποβιβασμένη Κέρκυρα και νωρίτερα, φιλοξενείται στο ΟΑΚΑ από την ΑΕΚ.

Η Ένωση την τελευταία αγωνιστική πηγαίνει στο Περιστέρι για να αντιμετωπίσει τον Ατρόμητο. Μια εβδομάδα νωρίτερα, οι Περιστεριώτες θα βρίσκονται στο Ηράκλειο για να αναμετρηθούν με τον ΟΦΗ, ο οποίος την τελευταία αγωνιστική θα πάει στην Τρίπολη για να ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις του με τον Αστέρα, ο οποίος την 29η αγωνιστική φιλοξενείται από τον Άρη. Στο φινάλε ο Άρης ταξιδεύει στην Ξάνθη, η οποία πιθανότατα θα είναι αδιάφορη μέχρι τότε, αν ο ΠΑΣ Γιάννινα επικρατήσει της Κέρκυρας στις 14 Απριλίου.

Έχουμε και λέμε: οι πιθανές νίκες Πανθρακικού και Βέροιας επί Κέρκυρας και Πλατανιά, τους ανεβάζουν στους 33 βαθμούς. Ο Άρης θα ήθελε να ελπίζει σε αδιάφορο Αστέρα Τρίπολης και Ξάνθη. Θεωρητικά, συνεπώς, μπορεί να φτάσει μέχρι τους 35 βαθμούς. Επίσης, ο Πλατανιάς, των 33 βαθμών, αν χρειαστεί πόντο, θα τον πάρει από το Λεβαδειακό στα Περιβόλια.

Οι μόνες ομάδες που δεν έχουν βαθμούς να υπολογίσουν είναι η ΑΕΚ και ο ΟΦΗ. Κι αυτό διότι δε γνωρίζουν τι θα πράξει ο Ατρόμητος. Το πιο πιθανό είναι η ομάδα του Γιώργου Σπανού, μετά τους... ψιθύρους του Σαββάτου, που ακολούθησαν την εντός έδρας ήττα από τον Άρη, να μη χαριστεί. Σε τέτοια περίπτωση, ο ΟΦΗ θα περιμένει να δει πόσο θα ενδιαφέρεται ο Αστέρας Τρίπολης και, αντίστοιχα, η ΑΕΚ θα κληθεί να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά στον "ζωής ή θανάτου" αγώνα με τον Πανθρακικό.