Ξαφνικά “επιμένουν ελληνικά” στον Παναθηναϊκό

Σε ελληνικά χέρια φέρεται να στηρίζεται ο Παναθηναϊκός στο πλάνο του για την επόμενη διετία.

Το Νίκο Νταμπίζα ως τεχνικό διευθυντή προσέλαβε ο Γιάννης Αλαφούζος. Είναι κοινό μυστικό, άλλωστε, ότι, μετά την απόφαση να απομακρύνει τον Ισπανό Φάμπρι, ετοιμάζει τον Παναθηναϊκό με το βλέμμα στη νέα σεζόν.

Ίσως έτσι να εξηγείται και η σιγή ιχθύος που τηρεί η διοίκηση των πρασίνων μπροστά στις φήμες προχωρημένων επαφών -ίσως και συμφωνίας με τον Γιάννη Αναστασίου, που γνωρίζει την ομάδα από την εποχή Τεν Κάτε, για τη θέση του πρώτου προπονητή.

Ο Νίκος Νταμπίζας, πάντως, θα αναλάβει το πόστο του τεχνικού διευθυντή για τα επόμενα δύο χρόνια και ο Παναθηναϊκός θέλει να κλείνει σιγά-σιγά όλα τα μέτωπα, παρότι στην αρχή υπήρχε η θέση ότι δεν πρέπει να ταραχθεί η αυτοσυγκέντρωση της ομάδας στα τρία τελευταία παιχνίδια που θα κρίνουν τη συμμετοχή ή όχι στα πλέι-οφ.

Ο βετεράνος διεθνής ποδοσφαιριστής, πάντως, έχει πολύ καλές σχέσεις με τον Γιάννη Αναστασίου και σύμφωνα με πληροφορίες, είχε τις συστάσεις του δεύτερου για να υπογράψει, κατά τις επαφές που είχε με εκείνον ο Γιάννης Αλαφούζος.

Η εξέλιξη με την πρόσληψη Νταμπίζα ουσιαστικά θέτει στο περιθώριο τον Βαρέλα, ο οποίος τουλάχιστον μέχρι τον Δεκέμβρη του 2013, θα εκτελεί χρέη αρχισκάουτερ εξωτερικού. Εκτός κι αν συναινέσει το καλοκαίρι στη διακοπή του συμβολαίου του... Υπάρχει, άλλωστε, διάθεση να αξιοποιηθεί και ο Βονόρτας. Εκτός κι αν προλάβει να "καεί" μέχρι το τέλος της φετινής σεζόν...