Παραίτηση Μίλιμπαντ λόγω του “φασίστα” Ντι Κάνιο

Όπου πάει ο Πάολο Ντι Κάνιο, σπέρνει την αναστάτωση! Η διοίκηση της Σάντερλαντ προχώρησε στην αμφιλεγόμενη επιλογή του "σκληρού" Ιταλού, ο οποίος ανέβασε κατηγορία την Σουίντον και γενικότερα έκανε αξιοπρόσεκτη πορεία με την ίδια ομάδα και φέτος.

Ο Ντι Κάνιο πήρε τη θέση του Μάρτιν Ο' Νιλ για να βοηθήσει τις "μαύρες γάτες" να σωθούν στην Premier League. Η διοίκηση της Σάντερλαντ, όμως, έχει πλέον να αντιμετωπίσει έναν επιπρόσθετο πονοκέφαλο, εξαιτίας της απόφασής της.

Ο Ντέιβιντ Μίλιμπαντ δε φαίνεται να ενέκρινε και τόσο τις σκληρές απόψεις και τους ναζιστικούς χαιρετισμούς του Ντι Κάνιο και παραιτήθηκε από αντιπρόεδρος της αγαπημένης του ομάδας με τη λιτή δήλωση ότι "δε συμφωνεί με παλαιότερες πολιτικές τοποθετήσεις του νέου προπονητή".

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών και αδερφός του ηγέτη των Εργατικών ετοιμάζεται να αναλάβει ρόλο στη διεθνή διπλωματία, μέσω της θέσης που ανέλαβε στη Νέα Υόρκη στην Διεθνή Επιτροπή Διάσωσης, ανθρωπιστική οργάνωση που έχει την έδρα της στις ΗΠΑ.

Υπενθυμίζεται ότι όταν ο Ντι Κάνιο φορούσε τη φανέλα της Λάτσιο χαιρέτισε ναζιστικά σε τρεις περιπτώσεις, η μία εκ των οποίων σε αγώνα ντέρμπι με τη "μισητή" Ρόμα, μπροστά στους φανατικούς Εθνικιστές οπαδούς των λατσιάλι. Ο Ιταλός, ποδοσφαιριστής τότε, είχε τιμωρηθεί από την Ιταλική Ομοσπονδία με πρόστιμο 9.000 ευρώ, αλλά κατόπιν, είχε δηλώσει "είμαι φασίστας, όχι ρατσιστής".