Στα πόδια των διεθνών η δεύτερη θέση

Η εμφάνιση της εθνικής Ελλάδος κόντρα στη Βοσνία και η ήττα 3-1 έφερε προβληματισμό στις τάξεις του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, το οποίο καλείται να στρέψει την προσοχή του στο μέλλον. Η ελληνική ομάδα δεν κατάφερε να πάρει το επιθυμητό αποτέλεσμα στη Ζένιτσα, όμως το κυριότερο είναι πως δεν κατάφερε να παρουσιάσει το καλό της αγωνιστικό πρόσωπο, κάτι που πλήρωσε μια εύκολη ήττα από τους Βόσνιους.

Πλέον, η υπόθεση της απευθείας πρόκρισης στην τελική φάση του παγκοσμίου κυπέλλου, δεν βρίσκεται στα πόδια των διεθνών, οι οποίοι όμως για να διατηρήσουν ζωντανές τις όποιες ελπίδες έχουν, θα πρέπει να παρουσιαστούν σοβαροί, έως το τέλος των αγωνιστικών υποχρεώσεων στον όμιλο. Παράλληλα, η ελληνική ομάδα πρέπει να εξασφαλίσει και τη δεύτερη θέση, η οποία οδηγεί στα μπαράζ, ώστε να μη βρεθεί προ δυσάρεστων εκπλήξεων. Ήδη, η Λιθουανία έκανε το δώρο της στην ελληνική ομάδα, αποσπώντας ισοπαλία 1-1 από την Σλοβακία εκτός έδρας και κρατώντας πίσω στη βαθμολογία τους γηπεδούχους.

Η ελληνική ομάδα έχει πλέον δέκα βαθμούς μετά από πέντε αγωνιστικές. Στην επόμενη αγωνιστική θα αντιμετωπίσει τη Λιθουανία εκτός έδρας, ενώ η πρωτοπόρος Βονσία δοκιμάζεται στη Λετονία. Η ελληνική ομάδα μπορεί να πάρει την πρώτη θέση, αρκεί να ισοβαθμήσει με τους Βόσνιους στη βαθμολογία και να έχει καλύτερη διαφορά τερμάτων στους αγώνες της στον όμιλο συνολικά και όχι στα μεταξύ τους ματς. Τα προκριματικά του παγκοσμίου κυπέλλου διεξάγονται με τους κανονισμούς FIFA, όπου δε μετρούν τα αποτελέσματα στα μεταξύ δυο ομάδων ματς.

Πηγή: novasports.gr