Προκριματικούς του Champions League με μονά ματς σκέφτεται η UEFA

Το πλήρες πλάνο για την τριετία 2015 – 2018 καταστρώνουν οι υπεύθυνοι της UEFA εν όψει της συνεδρίασης της εκτελεστικής επιτροπής τον προσεχή Σεπτέμβριο, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας SportDay.

Το Champions League και το Europa League διεξάγονται με το μοντέλο 2012 – 2015, όμως η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία θέλει να ετοιμάσει από τώρα το τι θα ισχύσει από το 2015 και μετά.

Πλέον θεωρείται σίγουρο ότι ο νικητής του Europa League θα συμμετάσχει αυτόματα στους ομίλους του Champions League, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο οι τέσσερις ομάδες της ημιτελικής φάσης ή και οι οκτώ ομάδες των προημιτελικών του Europa League να παίρνουν αυτόματα το "εισιτήριο" συμμετοχής στο Champions League της επόμενης σεζόν.

Στην UEFA επιδιώκουν, επίσης, σταδιακά να μειωθούν οι αγώνες μέσα στο καλοκαίρι. Η υπερφόρτωση δεν κάνει καλό στις ομάδες και πολύ περισσότερο στους ποδοσφαιριστές που καταβάλουν πολλές φορές υπεράνθρωπες προσπάθειες για να ανταποκριθούν σε αυτό το πρόγραμμα.

Σύμφωνα με πηγές της εφημερίδας, ένα από τα ενδεχόμενα που έχουν συζητηθεί είναι να γίνονται μονά παιχνίδια αντί διπλών σε μια ή περισσότερες προκριματικές φάσεις, όπως συμβαίνει στα αρκετά από εγχώρια κύπελλα.