Ο Μπέκαμ κουνάει και πάλι το σεντόνι

"Σαν να πέρασε ένας αιώνας, νόμιζα ότι δεν θα αγωνιστώ ξανά σε αυτή τη διοργάνωση, αλλά επιτέλους μου συμβαίνει και πάλι" έλεγε γελώντας σαν πρωτόβγαλτος ο 38χρονος πλέον Ντέιβιντ Μπέκαμ αναμέτρησης (21.45) αναμέτρησης ανάμεσα στη γαλλική Παρί σεν Ζερμέν και στην ισπανική Βαλένθια για τη φάση των "16" του Champions League.

Παρά το προχωρημένο της ποδοσφαιρικής του ηλικίας, ο Μπέκαμ δεν παύει να παραμένει ακμαίος και σε εξαιρετική φυσική κατάσταση. Έτσι, ο προπονητής της γαλλικής ομάδας, Κάρλο Αντσελότι, το πιθανότερο είναι ότι θα του δώσει χρόνιο συμμετοχής στη ρεβάνς του νικηφόρου 2-1 για τη γαλλική ομάδα η οποία είχε επικρατήσει σχετικά εύκολα στο "Μεστάγια", έδρα της Βαλένθια.

Δεν θα είναι έκπληξη μάλιστα, αν δούμε τον Άγγλο σταρ να συμπεριλαμβάνεται στο αρχικό σχήμα της Παρί κι ενώ έχει να αγωνιστεί σε ματς της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης από τις 10 Μαρτίου 2010 όταν ως παίκτης Μίλαν αντιμετώπισε την πρώην ομάδα του Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο επιβλητικό 4-0 των Αγγλων στο "Ολντ Τράφορντ".

Η Παρί χρειάζεται πολλή εμπειρία για να αντιμετωπίσει τους Ισπανούς, καθώς απουσιάζει ο τιμωρημένος Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς. Από την πλευρά της η Βαλένθια του Ερνέστο Βαλβέρδε θα αγωνιστεί απελευθερωμένα προσπαθώντας να εκμεταλλευτεί την ικανότητά της στις αντεπιθέσεις. "Είμαστε με την πλάτη στον τοίχο, αλλά πιστεύω ακόμα ότι μπορούμε να ανατρέψουμε το σκηνικό" δήλωσε σχετικά ο πρώην τεχνικός του Ολυμπιακού.

Στο άλλο ματς που κλείνει τον πρώτο κύκλο των αγώνων-ρεβάνς για τη φάση των "16" στο Champions League, η - εδώ και περίπου 3 χρόνια αήττητη στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις - Γιουβέντους υποδέχεται τη Σέλτικ σε έναν αγώνα (21:45, Novasports1) που μάλλον έχει διαδικαστικό χαρακτήρα μετά το νικηφόρο 3-0 των Ιταλών μέσα στη Σκωτία.

Το ελληνικό ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην επιστροφή του Γιώργου Σαμαρά ο οποίος είχε απουσιάσει από το πρώτο ματς λόγω τραυματισμού.