Ένα βήμα πριν την εντατική βρίσκεται η ΑΕΚ

Σε περιπέτειες φαίνεται να μπαίνει για μία ακόμα φορά η ΑΕΚ, καθώς η σιγουριά για τη σωτηρία και οι βλέψεις ακόμη και για play offs μετατράπηκαν σε ανησυχία για την παραμονή στην κατηγορία. Η ήττα της ΑΕΚ από τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ (0-2) έφερε απογοήτευση και προβληματισμό στις τάξεις της ομάδας, που πλέον απέχει μόλις τέσσερις βαθμούς από τη ζώνη του υποβιβασμού (26β.), έχοντας παιχνίδι περισσότερο από Βέροια (23β.) και Άρη (22β.) που αναμετρώνται σήμερα.

Παρά την καλή απόδοση στο πρώτο ημίωρο, η ΑΕΚ δεν ήταν απειλητική. Σε όλο το ματς είχε μόλις πέντε τελικές προσπάθειες, με το φετινό της αρνητικό ρεκόρ να είναι οι τρεις απέναντι στον Ολυμπιακό ενώ πέντε είχε στα εκτός έδρας ματς με ΠΑΟΚ, Άρη και Αστέρα Τρίπολης. Το σχήμα με τέσσερις μέσους στην ευθεία δεν λειτούργησε, τόσο επιθετικά όσο και ανασταλτικά, καθώς οι πράσινοι κυριάρχησαν στο κέντρο από τα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους και στο υπόλοιπο της αναμέτρησης, ενώ πλαγιοκοπούσαν διαρκώς την άμυνα των γηπεδούχων. Μετά, δε, το γκολ του Βιτόλο η Ένωση παρουσίασε εικόνα διάλυσης, δίχως πλάνο αντίδρασης και πέταξε στα σκουπίδια με τον Κατίδη το δώρο του Πίντο.

Το τελικό αποτέλεσμα έβαλε την ΑΕΚ ξανά σε μεγάλες περιπέτειες. Στις έξι αγωνιστικές που απομένουν έχει να δώσει μόλις δύο ματς στο ΟΑΚΑ, απέναντι σε Βέροια και Πανθρακικό και τέσσερα εκτός, κόντρα σε δυνατές ομάδες, Ολυμπιακό, Λεβαδειακό, ΠΑΣ Γιάννινα και Ατρόμητο. Την Κυριακή αναμετράται με τους «ερυθρόλευκους» στο Φάληρο δίχως τον τιμωρημένο Μητρόπουλο και πιθανότατα χωρίς τον τραυματία Βλάχο. Στο μεταξύ, τέσσερις κίτρινες κάρτες συμπλήρωσε ο Ρότζερ Γκερέιρο και θα εκτίσει ποινή μιας αγωνιστικής σε ένα από τα τέσσερα προσεχή ματς.

Παρηγοριά ο κόσμος

Αν μπορεί να βρει κάποιος κάτι θετικό από το χθεσινό ματς, ήταν η παρουσία του κόσμου. Περισσότεροι από 25.000 θεατές (παρότι επισήμως τα εισιτήρια ήταν 16.919) έδωσαν το “παρών” ενισχύοντας την ομάδα αγωνιστικά, αλλά κυρίως οικονομικά, μιας και οι εισπράξεις του ματς ήταν 190.600 και ένα μεγάλο μέρος από τα «καθαρά» έσοδα θα διατεθεί στους παίκτες. Όμως οι φίλοι της Ένωσης έφυγαν πικραμένοι.

Αύξηση, αλλά με… τι

Σήμερα το μεσημέρι συνεδριάζει το ΔΣ της ΠΑΕ ΑΕΚ και στις 16:00 έχει προγραμματιστεί γενική συνέλευση, που θα αποφασίσει εκ νέου αύξηση μετοχικού κεφαλαίου 20-25 εκατ. ευρώ, με τιμή μετοχής στα 0,30 ευρώ. Πάντως για την ώρα δεν διαφαίνεται στον ορίζονται ποιος θα μπορέσει να βάλει έστω κι ένα σημαντικό μέρος αυτού του ποσού, καθώς ο Δημήτρης Βιντιάδης δεν έχει ολοκληρώσει τις επαφές του, ενώ εκκρεμεί ακόμη πότε θα γίνει η συνάντησή του με Μελισσανίδη και Παππά, όπως αναφέρει το sport.fm.gr.