Αισθητήρας σε όλα τα γήπεδα της Premier League από του χρόνου

Η τεχνολογία αισθητήρα στις γραμμές τέρματος στα γήπεδα ποδοσφαίρου γίνεται σιγά-σιγά πραγματικότητα.

Η τοποθέτηση συστημάτων τεχνολογίας εστίας στα γήπεδα τους θα θεωρείται προαπαιτούμενο από τις αγγλικές ομάδες για να συμμετάσχουν στο πρωτάθλημα της Premier League από της επόμενη σεζόν (2013/14).

Η διοργανώτρια αρχή του πλουσιότερου ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος του κόσμου βρίσκεται σε προχωρημένες συνομιλίες με τις δύο από τις τρεις εταιρίες που έχουν πάρει έγκριση από τη FIFA, την Hawkeye και την GoalRef και ελπίζει πως μέχρι τον Αύγουστο που θα ξεκινήσει το νέο πρωτάθλημα τα γήπεδα θα έχουν εφοδιαστεί με τα ηλεκτρονικά βοηθήματα των διαιτητών.

Η επιλογή του συστήματος που θα τοποθετηθεί για να εξαλείψει τα "γκολ-φαντάσματα", θα γίνει με κριτήρια το κόστος, την ευκολία της εφαρμογής και της χρήσης.

Το Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας το 2014 θα είναι το πρώτο όπου θα χρησιμοποιηθεί η τεχνολογία εστίας η οποία ειδοποιεί τον διαιτητή όταν η μπάλα περνά τη γραμμή του τέρματος.

Λόγω του υψηλού κόστους αλλά και της αντίθετης άποψης που επικρατεί για την είσοδο της τεχνολογίας στο ποδόσφαιρο, η UEFA δεν υποχρεώνει τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα να τοποθετήσουν στα γήπεδα τα ηλεκτρονικά βοηθήματα των διαιτητών.